Джани Франко Папа е новият директор на УниКредит за Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Той поема тази позиция от Федерико Гицони, който в края на септември тази година стана главен изпълнителен директор на УниКредит, съобщиха от финансовата институция.

Роден в Милано, 54-годишният Джани Папа е завършил „Право" и започва кариерата си в Кредито Италиано през 1979 г. Има богат международен опит. Освен в Милано е работил в Хонконг, Сингапур и Ню Йорк. В ЦИЕ той показва изключителен професионализъм при интеграцията на банките от УниКредит в Словакия, а до скоро и като генерален директор на Укросотцбанк в Украйна.

Назначението на Джани Папа беше одобрено късно вчера от Борда на директорите на групата.

Заедно с това, Бордът на директорите прие стратегическите насоки за развитието на УниКредит.

Стратегическите приоритети на групата се базират на четири основни стълба, сред които са засилването на международните позиции на финансовата институция в полза на клиентите и местните пазари; активното управление и преразпределение на активите към регионите, в които може да се очаква по-добра възвращаемост и възстановяване на печалбата и ефективността чрез опростяване на организацията.

ЦИЕ ще бъде важна сфера на растеж за УниКредит и през следващите години. Оттам планират да насочат допълнителни капитали в региона.

Алесандро Мария Дечо пък бе избран за директор на стратегическата бизнес дивизия на УниКредит „Домакинства и малки и средни предприятия".

Алесандро Дечо бе главен оперативен директор на Булбанк в периода 2003-2005 година. 44-годишният Дечо е роден в Милано и е магистър по Бизнес администрация от INSEAD. Работил е в Лондон като директор в Европейската банка за възстановяване и развитие и през 2000 г. се присъединява към УниКредит като директор „Стратегия, планиране и сливания и придобивания в Нова Европа".

Преди да дойде в България, Алесандро Дечо е бил главен оперативен директор на Загребачка банка в Хърватия, а от 2007 г. е на същата позиция в турската банка от УниКредит Yapi Kredi.

Сн.: Джани Франко Папа е новият директор на УниКредит за Централна и Източна Европа (УниКредит Булбанк)