Moody's понижи рейтинга на 10 германски банки

1280
Moody's понижи рейтинга на 10 германски банки

Международната рейтингова агенция Moody's понижи дългосрочния рейтинг на 10 германски банки (предимно в публичния сектор), удължи периода на наблюдение на една и потвърди рейтинга на друга.

Пониженията са вследствие на това, че от агенцията предполагат, че вероятността банките да получат външна подкрепа е по-малка.

Това предположения идва отчасти от нежеланието на германското правителство да подкрепи банките и заради ограничените възможности за помощ, заложени в условията на Европейската комисия.

Ето и какво действия предприеха от Moody's спрямо 12 германски банки:

* Потвърждават рейтинга на Landesbank Berlin AG (LBB);

* Понижават с една степен рейтинга на DekaBank Deutsche Girozentrale (DekaBank);

* Понижават с две степени рейтинга на Landesbank Hessen-Thueringen GZ, Landesbank Saar (SaarLB) и HSH Nordbank AG (HSH);

* Понижават с три степени рейтинга на Bayerische Landesbank (BayernLB), Deutsche Hypothekenbank (Deutsche Hypo), Landesbank Baden-Wuerttemberg (LBBW), Norddeutsche Landesbank GZ (NORD/LB), Norddeutsche Landesbank Luxembourg S.A. (NLBL) и Bremer Landesbank Kreditanstalt Oldenburg GZ (BremerLB);

* Удължават периода под наблюдение на рейтинга на WestLB AG.

* По отношение на краткосрочния рейтинг Moody's понижава рейтингите на BayernLB, Deutsche Hypo, HSH, NLBL, SaarLB, and WestLB. Краткосрочните рейтинги на останалите банки остават без промяна.

Автор: Леся Бакалова

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg