УниКредит отново избрана за управляваща банка на ФЛАГ

1142
УниКредит отново избрана за управляваща банка на ФЛАГ

През следващите три години управляваща банка на „Фонд за органите на местно самоуправление в България – ФЛАГ” ЕАД ще бъде „УниКредит Булбанк”. Финансовата институция бе избрана след проведена открита процедура по Закона за обществените поръчки.

„ФЛАГ” ЕАД е създаден през март 2007 г. Кредитната дейност стартира от януари 2009 г., след като в края на 2008 г. фондът и УниКредит Булбанк подписаха първия си тригодишен договор за съвместна дейност. Оттогава УниКредит Булбанк действа като „Управляваща банка на фонда  за подпомагане на дейността му по кредитиране на общини и общински търговски дружества“.

За този период фондът се наложи като надежден партньор на българските общини в процеса на управление на инвестиционни проекти, подкрепяни от фондовете на ЕС.

До 30 октомври 2011 са подадени 253 искания за кредит за 287 млн. лв.. Сключени са 214 договора на обща стойност 221 млн. лв. Подкрепени са проекти за над 600 млн. лв. по Оперативна програма „Регионално развитие”, Оперативна програма „Околна среда”, Програмата за развитие на селските райони, Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, Програмата за трансгранично сътрудничество. Погасени са успешно 95 кредита за 95 млн. лв.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg