Забогатяхме с 3 млрд. лв. за 32 месеца

1113
Забогатяхме с 3 млрд. лв. за 32 месеца

След по-малко от 3 месеца светът ще отбележи третата година от официалното стъпване на кризата (бел. ав. - 15 септември 2008 г.).

Тежките времена принудиха домакинствата у нас да се замислят за всеки непредвиден лев разходи и да насочат парите си към банките.

Високите лихви по депозитите успяха да привлекат 6.695 млрд. лв. за периода до април 2011 г., откогато са и последните актуални данни на БНБ.

За периода от септември 2008 г. до април 2011 г. банките са платили на домакинствата общо 2.975 млрд. лв. под формата на лихви.

Или средно на месец богатеем с 93 млн. лв., независимо, че кризата е навсякъде около нас.

Днес населението държи на влог общо 28.8 млрд. лв., като се очаква до края на 2012 г. те да надхвърлят 30 млрд. лв.

Общо 46.3% от депозитите днес са в лева и 45.62% в евро, спрямо 41.34% в лева и 48.22% в евро за месеца, предхождащ официалното идване на кризата.

В кризата спестявахме приоритетно в лева - 4.2 млрд. лв., следвани от евро - 2.478 млрд. лв. и едва 18.9 млрд. лв. са във валути, различни от лева и евро.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Diversified assets
# 0
14:06 | 29 June 2011
Защо след като данните за измененията в депозитите показват увеличение, се говори за криза. Кризата приключи през 2009 г., когато борсовите индекси започнаха да се повишават. Останалите показатели за състоянието на икономиката, които се предоставят от различните статистически институти, агенции и организации, винаги следват във времето измененията на борсовите индекси. Тези индекси са най-чувствителните, верни и точни критерии за състоянието на икономиката на всяка страна. Не е случайно, че едно от основните занимания на всеки американски президент е да се информира за измененията на борсовите индекси на американския капиталов пазар. Congratulations to both the managers and team of Profit.Bg.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg