УниКредит е пазарен лидер в ЦИЕ според Euromoney Trade Finance Survey 2023

1251
УниКредит е пазарен лидер в ЦИЕ според Euromoney Trade Finance Survey 2023

© UniCredit Bulbank / Съдържание от нашите партньори

Резултатите от тазгодишното проучване Euromoney Trade Finance Survey за пореден път утвърдиха УниКредит като лидер при търговското финансиране в Европа, печелейки 22 награди в различни категории и региони.
 
Проучването, което се провежда вече 12 години, обобщава обратната връзка от близо 12 000 компании и финансови институции, предоставяйки неопровержимо доказателство за пакета от решения на УниКредит за лидерското позициониране при обслужването на клиенти и задълбоченото познаване на пазара.
 
Резултатите сравняват банките в две направления: „Най-добро обслужване“, което оценява нивото на клиентското обслужване, и „Пазарен лидер“, което комбинира данните за проникване на пазара, процент на бизнеса и оборота, въз основа на които се прави цялостно оценяване на най-добрите банки за търговско финансиране.
 
В класацията „Най-добро обслужване“, УниКредит запазва лидерското си място за поредна година. Освен постигането на успеха в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), което включва страните  Австрия, Босна и Херцеговина, Хърватия, България, Чехия, Унгария, Румъния, Сърбия, Словакия, в България печели отличие в тази категория за първи път. Всичко това доказва изключителното обслужване на клиенти, което предлага УниКредит на основните си пазари в Европа и не само.  
 
УниКредит постига голям успех и в категорията „Пазарен лидер“, достигайки първо място в ЦИЕ, заедно с още 10 страни – Австрия, Босна и Херцеговина, Хърватия, България, Чехия, Унгария, Италия, Румъния, Сърбия и Словакия. Първа позиция завоюва и в България.
 
По повод признанието Лука Корсини, директор Глобални транзакции и плащания, споделя:
 
 „Последните 12 месеца донесоха вълна от нови предизвикателства пред индустрията на  търговско финансиране. В отговор, ние удвоихме партньорството си с клиенти, докато продължавахме да подобряваме дигиталните си решения. Страхотно е да видим тези усилия материализирани и в други значими резултати.“
 
Ася Баева, директор Транзакции и плащания УниКредит Булбанк споделя:
 
„Като лидер на пазара, носим отговорност пред клиентите да предоставим услуга от най-високо качество. Водени от този стремеж, през изминалата година, дигитализирахме изцяло процеса, като предложихме по-бързо и по-удобно обслужване, и топ експертиза в транзакции с всякаква сложност. Щастливи сме за признанието и оценката на клиентите ни и се чувстваме изключително мотивирани да продължим да отговаряме на техните очаквания.“
 
УниКредит Булбанк предлага своите услуги Търговско финансиране изцяло през специален модул в онлайн банкирането – Булбанк Онлайн. Платформата е интуитивна, сигурна и улеснява клиентите, като ускорява значително процесите, спестява посещението на банкова локация, съхранява архив на всички техни операции и позволява гъвкаво обслужване от всяка точка и по всяко време. Фирмите оценяват тези предимства, като към момента над 75% от клиентите юридически лица на банката, ползват дигиталната услуга изцяло за обслужване на своите гаранции и акредитиви.
 
Проучването Euromoney Trade Finance Survey допълва нарастващия списък от успехи на платформата за търговско финансиране на УниКредит. То последва след признанието на Euromoney през 2022 година за „Най-добра банка за търговски финансиране“ в Западна Европа и „Най-добра банка за транзакционни услуги“ в ЦИЕ, както и наградите на Global Finance за „Най-добра банка за търговско финансиране“ в Западна Европа, Хърватия и Босна и Херцеговина през 2023 г.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg