Министърът на финансите Симеон Дянков предложи днес на министър-председателя Бойко Борисов за свои заместници Ана Михайлова и Владислав Горанов, съобщи пресцентърът на Министерството на финансите.

32-годишната Ана Владиславова Михайлова е предложена да отговаря за външния дълг, международните финансови институции, eвропейските фондове и макроикономическите анализи.

От 2007 г. до номинирането й тя е икономист в офиса на Постоянното представителство на Международния валутен фонд в България. Работила е като началник-отдел "Бюджетна политика" в дирекция "Бюджет" в Министерството на финансите.

Михайлова е магистър по публични финанси в Университета за национално и световно стопанство.

32-годишният Владислав Иванов Горанов е номиниран да поеме ресорите "Бюджет" и "Разходи". Той е работил в сферата на управлението на публичните финанси и е бил ръководил на отдел "Социални разходи" в дирекция "Държавни разходи" в Министерството на финансите.

Преди това е заемал експертна и ръководна длъжност в Министерството на земеделието, горите и аграрната реформа. Горанов е магистър по счетоводство и контрол в Стопанската академия "Димитър Апостолов Ценов" в Свищов.