Премиерът Бойко Борисов даде половин година срок на финансовия министър Симеон Дянков да събере данъците от собствениците на незаконни имоти в цялата страна.

Това става ясно от публикуваната на интернет страницата на правителството стенограма от днешното заседание на Министерски съвет.

"Господа, тези палати са откраднати пари болшинството от самите българи. Какво лошо, че хората са видели?! Защото, както един казал, че жена му се съмнява, че й изневерява, а той казал - добре, че се само се съмнява, а не подозира истинските мащаби. Така че и българите не са се съмнявали, че има такива неща, но те не са подозирали истинските мащаби на това, което се е случило", заяви премиерът Бойко Борисов.

"На Маями бийч няма такива вили, в Сен Тропе няма такива вили. Да, много остро ще бъде всичко насочено срещу нас, но точната дума е да не ви пука. Това е правилното.

Дянков има шест месеца дотогава да се приберат данъците от всички тези и да видим колко е тотала от летенето с хеликоптера. Похарчили сме няколко хиляди лева, да видим колко данъци ще съберем", дава напътствия министър-председателят, след което настоя за стриктно спазване на закона.