Първите 30 гости в най-новия берлински хотел Waldorf Astoria Berlin вече се чекираха. Хотелът отвори врати с едногодишно закъснение.

Освен 232-те стаи и апартаменти, на 31-вия етаж се намира най-специалното помещение, а именно Президентският апартамент! От BILD.de влязоха вътре, за да покажат какво може да очаква този, който е готов да даде 12 000 евро за една нощувка в луксозния апартамент.

280 квадратни метра и 360-градусова гледка към Берлин: на височина от 115 метра няма нужда от бронирани прозорци, "освен ако някой не се опита да атакува с хеликоптер", споделя ВИП-мениджърът на хотела.

Ваната в главната баня е с големината на двойно легло, а душът е с тъчскрийн. Има и офис помещение, мини-апартамент за гости, паник-стая, както и балкон.

Главната спалня: облицовката е украсена с истинско злато, а нощните лампи са солни кристали, които подобряват климата на стаята.

Това е малката баня с фантастичната гледка към берлинската зоологическа градина: така можете да си седите във ваната и да броите лъвовете в градината безпроблемно!

В дневната и трапезарията има достатъчно място за пиано на Bechstein, банкетна маса за 12 души, камина и кът за сядане. В целия президентски апартамент има общо 59 възглавници, които са разпределени по диваните, столовете и леглата.

Waldorf Astoria си има своята цена и тя е 230 милиона евро. Хотелът ще бъде партньор в берлинската Седмица на модата и на Берлинале. На 10 януари отвори врати и ресторантът Les Solistes.