Гърция е любима дестинация на много българи, но повечето никога не са отсядали на такива места.

Това са трите най-скъпи хотелски апартамента в южната ни съседка, по данни на reporter.gr:

Лагониси, Атика: Grand Resort Lagonissi

33 000 евро

Това е един от най-скъпите апартаменти в целия свят.

Градчето се намира на 40 км от Атина. Курортът Гранд Лагониси се простира на частен полуостров, върху който е построен луксозен хотел, вили, спа центрове, ресторанти, тенис кортове и др.

Сред звездите, които са почивали тук, е Леонаро ДиКаприо.

Луксозните вили се състоят от три спални, два басейна (закрит и открит), кухня, и грил на двора.

Баните са покрити с мрамор, има частна стая за масажи, частна ивица плаж. Всяка вила има личен иконом, камина, пиано (с пианист) и голяма градина.

Полуостров Елунда, Остров Крит

30 000 евро

Красотата на Крит и удобства като за царска персона се предлагат тук. В хотела има бар с огромни тераси, игрище за голф, спа център, пристанище за яхти, център за водни спортове.

Най-скъпите две вили са Royal Grand Suite и Peninsula Residence.

Royal Grand Suite има огромна всекидневна, две спални, джакузи, външен отопляем басейн, сауна, фитнес, хамам огромна градина с гледка към морето.

Peninsula Residence е два пъти по-голяма от Royal Grand Suite. Има всекидневна, три спални, офис, трапезария и стаи за персонала. Двете вили могат да бъдат наемани отделно на цена малко над 30 000 евро на вечер за всяка.

Коста Наварино Хотел, Месина

30 000 евро

„Това е най-красивият хотел, в който съм отсядала“. Това е казала кралицата на Йордания Рания на собственика на Хотел Коста Наварино.

Кралицата е наела апартамент на стойност 30 000 евро на вечер, а хората от антуража й отседнали в луксозни стаи на по-ниска цена (само 4 000 евро на вечер).

Тя и свитата й са наели общо 15 стаи.

Коста Наварино е комплекс с луксозен хотел, голф игрище, спа център.