Това е градът, който се очертава като най-силния имотен пазар

15215
Това е градът, който се очертава като най-силния имотен пазар

Париж може да се превърне в града с най-голямо повишение на цените на жилищата през 2018 г. заради международните инвеститори - особено от САЩ, които имат интерес към високи клас имоти.

Това се казва в прогноза на консултантската компания Knight Frank, от където посочват Сингапур и Женева като другите най-успешни пазари, на които се очаква ръст на цените съответно с 5 и 3%.  

Женева, която е извън полезрението на чуждестранните купувачи, предлага сигурност, неприкосновеност на личния живот и висококачествени училища, което я поставя на първите места за богатите семейства, търсещи ново място за живот.

Париж се възползва от подобрената икономика и добрите перспектива за еврозоната и се очаква да регистрира ръст до 9%, попадайки отново в радара на глобалните инвеститори.

Очакванията за Дубай са за умерен растеж през 2018 г., след по-слабото представяне в последните години. Според експертите правителствените инвестиции в икономиката и инфраструктурата преди изложението Expo2020 ще спомогнат за разкриването на повече работни места, което ще доведе до по-голямо търсене.

Хонконг, който се отличава с търсене от Континентален Китай, вероятно ще отбележи най-силния ръст сред големите азиатски градски пазари през 2018 г., като прогнозите са за 7% нарастване.

Това е най-скъпият апартамент в ДубайЖилището трябва да бъде завършено през 2017 г., но вече се продава за 74.5 млн. долара

За Централен Лондон прогнозата е цените на високия клас имоти да нараснат незначително с 0.5% през 2018 г., като кумулативният ръст на цените през следващите пет години ще достигне 13.1%.

"Докато финансовото състояние на Лондон ще продължи да бъде подкопавано от данъчното облагане и перспективите за паунда, брекзит и влиянието му върху заетостта ще бъде основният проблем, който ще наблюдаваме", казва Кейт Еверет-Алън, ръководител на изследването на Knight Frank.

Като един от най-желаните пазари, привличащи купувачи от САЩ, Великобритания, Турция и Китай, се очертава и Берлин. Причините за търсенето са динамичният и младежки профил на града, силната икономика и подемът на наемния пазар.

В Северна Америка Лос Анджелис вероятно ще отбележи ръст с 3%, което е отражение на дисбаланса в предлагането и търсенето. Основните пазари в Ню Йорк и Маями все още усещат ефекта от високото предлагане и най-вероятно няма да отбележат движение в цените през 2018 г.

Ванкувър е единственият град, за който експертите прогнозират, че основните цени на жилищата ще паднат през 2018 г., но дори и тук спадът е незначителен - с 2.5%.

Въвеждането на данък за чуждестранните купувачи през 2016 г., както и по-строгият контрол на капиталите в Китай, са основните причини за търсенето, се казва в доклада.

На всички пазари като най-активни купувачи се очертават тези от Китай и САЩ. За азиатската държава силният интерес продължава, въпреки засилването на контрола върху капиталите и на фона на по-строгите макроикономически мерки в страната.

Нарастващият апетит към международни недвижими имоти сред американските купувачи се дължи на високата заетост, оптимистичните икономически перспективи и силата на щатския долар. 

Всичко по темата Прогнози за 2018 г.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg