5 причини да се чувствате некомфортно в офиса

839
5 причини да се чувствате некомфортно в офиса

© pixabay.com

Понякога на работното място ни обхваща лошо настроение. Прибираме се у дома, надявайки се, че утрешният ден ще е различен. Оказва се, че не е. Попаднали сме в капан – работата ни изпълва с негативно усещане. Не знаем защо, но сякаш излизане от ситуацията няма.

Когато не се чувствате мотивирани в офиса или пък не усещате прогрес в кариерно отношение, това може да ви вкара в един режим на повторение, който води до момент, когато мразите работата си. Може да обичате работата си и все пак тя да ви изпълва с усещане за непоносимост.

Как да излезете от ситуацията? Има няколко начина. Запитайте се:


1/ Имате ли нужда от предизвикателство?
Вие сте истинска рок звезда. Може да отмятате задачите със затворени очи. Мениджърът е предоволен от представянето ви и всеки ден е като плаване с попътен вятър. Звучи като мечта, нали? Не точно.

Да си добър в работата определено е положително нещо, но когато ти е прекалено комфортно, това е знак, че си попаднал в капан. За да премине кариерата ви на ново ниво, трябва да се развива.

2/ Имате ли нужда от уважение?
Има малко неща, които са толкова подриващи, колкото това да не бъдете ценени на работното място. Ако усещате, че не ви чуват или не оценяват приноса ви в офиса, това може да спъва кариерата ви.

Възможно е да изпускате добри възможности за развитие, тъй като не получавате желаното уважение в замяна. Ако често се намирате в позицията на аутсайдер по време на работни срещи, игнорират имейлите ви, то време е за промяна - т.е. време е за директен разговор.

3/ Имате ли нужда от повишение?
Нормално е да се усещате зле, когато след поредна успешна година не идва така очакваното повишение. Познайте какво? Не е необходимо да чакате следващото оценяване, за да поискате увеличение на заплатата или повишение в йерархията в офиса.

Съберете всички налични доводи, които красноречиво защитават искането ви.

Най-ценните съвети за кариерно развитие през 2018 г. Тази година си струва да постигнете нещо важно

 

4/ Имате ли нужда от промяна?
Имате добри намерения, но вече имате нужда от промяна и то кардинална. Вече не изпитвате същия ентусиазъм, както в началото. Направете си ясна равносметка – претеглете положителните и отрицателните неща относно сегашната ви позиция и сферата на работа. Започнете да разучавате алтернативи. Има ли начин да получите нови знания, с помощта на които да останете във фирмата, но да бъдете преместени в друг отдел?

5/ Имате ли нужда от почивка?
Заспивате на бюрото? Всяка сутрин алармата ви кара да изричате проклятия? Третата чаша с кафе не помага повече? В края на деня се чувствате като „прегорели“. Това е така, тъй като имате нужда от почивка. Не я отлагайте.   

 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg