Как 2, 3, 6, 11 или 20 лв. могат да променят живота ви

7893
Как 2, 3, 6, 11 или 20 лв. могат да променят живота ви

Доказано е, че колкото по-рано започнете да спестявате, толкова по-добре за вас. Това може да ви осигури приличен начин на живот в бъдеще, но също така и да сте финансово подготвени за трудностите, които можете да срещнете в идните години.

Знаете ли колко пари е необходимо да пестите дневно, за да се пенсионирате като милионери? Е, сумата варира от 2 лв. дневно за 20-годишните, 3.57 лв. за 25-годишните и се покачва до 6.35 и 11.35 лв. за 30 и 35-годишните.

В случай че вече сте на 40 години, ще е нужно да пестите по 20.55 лв. на ден, за да можете да се пенсионирате като милионер. Тук обаче има и една уловка. Не е възможно само чрез спестяванията да достигнете до заветната сума.

Те трябва да бъдат инвестирани, а настоящите изчисления са при годишна доходност от 12%.


Вижте кога ще се пенсиониратеКолко трудов стаж ще е нужен, за да имаме възможност да излезем в пенсия?

За 45 и 50-годишните хора сумата скача до 38.02 и 73.49 лв. дневно, докато 55-годишните ще трябва да заделят по 156.12 лв. на ден.

Днес ще ви представим и няколко полезни съвета, които ви предлагат интересни начини за пестени на пари:

1. Отделяйте по 10% от дохода си всеки месец, който да пестите и може би да инвестирате. Днес на пазара има достатъчно възможности, като взаимни фондове, предлагащи възможност за инвестиции чрез малки месечни вноски (от по 20, 50 или 100 лв.);

2. При положение че доходите ви са по-високи, можете да ги разделяте на три - за инвестиции, за по-големи покупки или почивка, както и месечни разходи.

3. Пестете по 1 или 2 лв. на ден. Независимо от доходите ви, можете да се лишите от нещо дребно, за да достигнете до 30 или 60 лв. на месец, а това означава 360 или 720 лв. на година. Не казвайте, че не можете да го направите, започнете още днес.

Ако пестите по 37 лева седмично, ще се пенсионирате милионерАко стартирате от 18-ата си година

4. Веднъж месечно проследете отново разходите си за последните 30 дни. Има ли нещо, което ви притеснява? А можете ли да ограничите този разход?

5. Как да избягваме импулсивните покупки? Изчакайте 24 часа и тогава преценете дали наистина си заслужава и имате нужда от тази стока/услуга.

6. Ако наистина искате да си купите нещо голямо, тогава поставете си цел - да спестите двойно по-голяма сума.

7. Инвестирайте в себе си. Днес може да намерите доста безплатни и платени курсове, с който да обогатите финансовата си култура. А защо не и да купите и някоя книга?

Ако четете литература за лични финанси, напълно възможно е да станете по-богати в бъдеще. Повярвайте ни.

Какво ни завеща най-богатият човек в историята?Якоб Фугер притежавал повече пари от Бил Гейтс, Уорън Бъфет, Карлос Слим и Марк Закърбърг, взети заедно

И не забравяйте - спестяването е като мускул. Колкото по-рано започнете, толкова по-голям ще стане той. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Минаващ
# 0
15:07 | 26 July 2017
Тази побликация е напълно ненужна !!!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg