Нещо ключово, което можете да направите за кариерата на другия

1399
Нещо ключово, което можете да направите за кариерата на другия

© pixabay.com

Став Зив е журналист, а също така и историк. Тя си спомня какво си е помислила на първо време за един от професорите си в университета. Възприемала дисциплината за една от най-трудните.

Впоследствие установява, че професорът, който става и нейн ментор, е учтив, добронамерен и готов да помогне с каквото може. Научава Став Зив на ценни неща.

В един от най-запомнящите се разговори помежду им – в кабинета му на 8-ия етаж, той я попитал какво иска да прави и къде си се представя след няколко години. Тя му говорила за задълбочени репортерски проучвания и писане на фийчъри.

След това той я попитал дали предвижда някаква позиция с лидерски качества. Той я окуражил да мисли в тази посока. Разкрил й реалните възможности, които стоят пред нея. Професорът вярвал, че е способна да ги осъществи.

Зив смята, че въпросът не е в това, че по онова време не е имала амбициозни цели. Тя тепърва навлизала в нова сфера, която не само че е конкурентна, но и представлява истинска борба за мнозина. Да чуе от някого, че е способна да постигне повече, било истинска награда.

18 провала на много успели днес предприемачиДори Джеф Безос и Бил Гейтс са правили грешки, преди да постигнат големите си успехи

 
Като хора можете да направите едно нещо за човек до себе си. То ще го тласне напред в кариерно отношение.

Вдъхновявайте хората да мислят мащабно

В критични моменти можете да тласнете усилията на хора към значими дела, особено ако са относително млади, ориентирайки се по това в какво са добри и колко амбициозни са. Съвсем малко се изисква от вас, за да им навлечете поредица от успехи. Да разширите картината им за света.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg