25 причини за успеха на Уорън Бъфет (Част втора)

4904
25 причини за успеха на Уорън Бъфет (Част втора)

След като посочихме първата половина от причините за успеха на един от най-великите живи инвеститори – Уорън Бъфет, сега ще погледнем и към другата половина от това, което отличава Бъфет от останалите.

1. Той знае как да е различен

По време на кризата през 2008 година повечето инвеститори не искаха да имат нищо общо с пазара на акции. Напълно в противовес с тях, Бъфет искаше.

Той публикува статия в изданието New Yourk Times, в което призова: „Купувайте, Америка, аз го правя“ и се оказа прав, когато светът не свърши и индексите не само възстановиха загубеното през следващите години, но достигнаха нови рекорди.

2. Той не се простира отвъд сферата си на компетентност

Уорън Бъфет не е глупав, но осъзнава, че не може да е експерт във всичко. Той се придържа към отрасли, които са му понятни, като банковия, застрахователния и този на потребителски стоки.

По принцип Бъфет неведнъж си е признавал, че избягва компаниите от технологичния сектор, които не разбира, дори и времето да докаже, че е бъркал.

3. Вярва на другите

Фондът на Бъфет Berkshire Hathaway притежава дузина подразделения, но Бъфет не се бърка в управлението на нито едно от тях.

4. Фокусира се върху това, което може да контролира

Бъфет е инвеститор, а не политик, учен или разказвач на приказки. Той е бизнесмен и се фокусира само върху факторите, които може да контролира – емоциите си и собствените си решения.

5. Осъзнава значимостта на застрахователния бизнес

Купувачът на застрахователен продукт дава своите средства за услуга, която може да получи в бъдеще. Това дава разполагаеми средства за инвестиране в ръцете на Уорън Бъфет, за да инвестира бързо и когато има добри възможности.

Бъфет определя застрахователния бизнес като сърцето на управлявания от него фонд, довел до разрастването му от 1967 г. до днес.

6. Той е скромен

Бъфет живее скромно, въпреки огромното по размер богатство, с което разполага, оценявано на около 60 милиарда долара, което го поставя сред най-богатите хора по света.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg