Управление на инвестициите

1771
Управление на инвестициите

За разлика от други подобни курсове, в този няма да се занимавате с теоретични постановки от учебниците по финанси, а ще се фокусирате върху практическото приложение на инвестирането, така че да започнете да управлявате парите си успешно още по време на самия курс.

Курсът „Управление на инвестициите" ще ви научи как да взимате решения за инвестиционния си портфейл, как да се предпазвате от финансовите рискове и с каква нагласа да подхождате към финансовите пазари (ще ви научим и как да контролирате емоциите си когато взимате инвестиционни решения).

Предизвикателство ли е за вас да разбирате финансовите инструменти и да управлявате вашите инвестиции?

Знаете ли как да структурирате успешно личния си инвестиционен портфейл и да направите така, че да постигате последователно положителни резултати от вашите инвестиции?

След този курс ще можете:

* да разбирате различните финансови инструменти и начините за тяхната оценка - акции, облигации, недвижими имоти, валути, суровини

* да правите анализ на ефективността на инвестиционните проекти във вашия бизнес

* да знаете какви са текущите перспективи пред различните финансови пазари

* да структурирате личния си инвестиционен портфейл

* да контролирате емоционалното си състояние когато взимате инвестиционни решения

* Ще завършите курса вдъхновени и ще придобиете увереност в управлението на вашите инвестиции

Курсът съдържа много практически упражнения, които ви позволяват веднага да приложите наученото и да започнете да инвестирате успешно.

Подходящ е за: Хора, желаещи да управляват по-ефективно своите пари.

Ето и темите на курса:

* 10.05. Защо хората нямат контрол над личните си финанси? Типове инвеститори. Финансиране на бизнес. Финансов анализ на акции - пазарна оценка на компаниите.

* 18.05. Как да печелим от нарастването на стойността на парите във времето. Определяне на цената на недвижими имоти, други дълготрайни материални активи, облигации, застраховки, пожизнени ренти. Оценка на инвестиционни проекти - избор на проект, измерване на риска.

* 25.05. Инструменти и участници на фондовите пазари. Видове сделки. Първично публично предлагане (IPO) и как да разпознаем търговията на участниците с вътрешна информация (insider trading). Осигурете си положителни емоции от управлението на пари! - техники за управление и контрол на емоционалното състояние и нагласа.

* 01.06. Използване на ливъридж в инвестирането. Начини за хеджиране (защита) на инвестициите. Стабилност на валутния борд в България.

* 15.06. Прогнозиране цените на акциите - фундаментално и техническо инвестиране. Силата и ролята на разпределението на активи за постигане на висока доходност и управление на риска. Възможности за атрактивни инвестиции, които Финансовата и икономическа криза породи.

* 22.06. Управление на портфейла от собствени инвестиции - структуриране на личен инвестиционен портфейл от финансови инструменти според очаквана възвращаемост и риск.

За повече информация: Ликора ООД или телефон 0888 437 956

* Снимка: Александър Николов, порфейлен мениджър в Карол Капитал Мениджмънт, инструктор бизнес семинари в Ликора ООД

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg