Предизвикателства за спестяване през 2019 г.

5969
Предизвикателства за спестяване през 2019 г.

© Pixabay.com

За да започнете да пестите пари през 2019 г. не е нужно да си купувате прасе касичка, тъй като дори и тези 5 или 10 лв., които ще похарчите за него, можете да заделите за черни дни.

Днес ще ви отправим няколко предизвикателства за идните 12 месеца, с които ще сте по-подготвени за новата наближаваща криза, която вече дебне зад ъгъла.

365-дневно предизвикателство


Всяка стотинка е от значение и това предизвикателство го доказва. Хубавото е, че с него пестите всеки ден, като започнем от 1 стотинка, след това 2 стотинки и т.н. Така в последния ден от годината ще трябва да заделите 3.65 лв., което заради коледните и новогодишните празници ще е трудно.

Ето защо можем да ви предложим и обратния вариант – старт с 3.65 лв. на 1 януари, 3.64 лв. на 2 януари и т.н., до 1 стотинка на 31 декември.

В края на годината ще разполагате с 667.95 лв.

По левче на ден

Малко, но от сърце. Ако всеки ден пестите по 1 лв., то в края на 2019 г. ще разполагате с 365 лв. Ако сумата се удвои на 2 лв., то годината ще завършите с 730 лв. на плюс. При положение че сте семейство и всеки трябва да заделя по 1 или 2 лв. дневно, то тя ще набъбне на 730 или 1460 лв., в зависимост от дневната спестена сума.

Месечно предизвикателство

Искате ли да спестите над 1000 лв. за годината? Започнете с 25 лв. през януари, след това 50 лв. през февруари, 75 лв. за март, 100 лв. за април и съответно 125 и 150 лв. за май и юни. През юли отново ще трябва да заделите 150 лв. и постепенно да намалявате с 25 лв. месечно до 25 лв. през декември. В края на 2019 г. ще разполагате с 1050 лв.

6 приложения, които правят спестяването възможно Знаете ли, че есента е най-удачното време за стартиране на спестовен план?


На аванс и заплата

При положение че получавате парите си на два пъти през месеца, то това е идеалното за вас предизвикателство. За какво иде реч? На 15 януари ще трябва да спестите 3 лв. (съответно 1 лв. за първата седмица и 2 лв. за втората седмица. След това в края на януари ще трябва да заделите 7 лв. (3 лв. за третата седмица и 4 лв. за четвъртата седмица).

Е, последната седмица наистина може и да е трудно, тъй като ще трябва да спестите 103 лв. (51 лв. за седмица номер 51 и 52 лв. за последната седмица на годината).

В края на 2019 г. ще имате спестени 1378 лв.

Не харчете стотинките

Никога, ама никога не харчете стотинките си, когато плащате в брой. Всяка вечер оставяйте рестото от покупките си вкъщи. Така наистина можете да натрупате състояние. При положение че дневната сума е доста голяма, то тогава можете да заделяте само рестото от супермаркета.

15 начина да спестявате пари всеки месец Възможно е, стига да преразгледате модела на харчене


Спестявания според прогнозата за времето

Първата стъпка за това предивзикателство е да гледате прогнозата за времето за вашия град в точно определен ден от седмицата, например понеделник или пък сряда. А защо не и събота? Просто изберете любим ден от седмицата и заделяйте точно толкова, колкото е максималната температура за деня в града, в който живеете.

Състезание

Някои хора се мотивират най-добре, когато се съревновават. Така че можете да започнете подобно предизвикателство с приятел, колега или роднина. Просто определете сума и срок, която ще събирате, и можете да започвате.

Как да спестявате, когато не ви бива в това Няколко подхода, доказали ефективността си

Бонус:

Събраната сума може да се използва за почивка или желана покупка, но по-доброто решение е с нея да се плати част от кредита, съветват експертите от kredit.bg. По този начин главницата ви ще намалее и в следващите месеци ще платите по-малко лихви на банката. 

Българският бизнес

Всичко по темата Прогнози 2019

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg