Странната история на 16-годишния Робърт, който си купува затвор

2090
Странната история на 16-годишния Робърт, който си купува затвор

© Pixabay/Instagram

Нужно е доста въображение, за да се нарече Харвард град.
 
С площ малко над 1.5 км и население от около хиляда души, Харвард, в графство Клей, Небраска, е почти град.
 
Никой никога не го посещава, освен ако няма семейство, приятели или бизнес. Но ако минавате през окръг Клей, отбийте се набързо до Харвард, за да разгледате една необичайна двуетажна тухлена сграда.
 
През 1943 г. градът продава няколко неизползвани парцела за само 1.50 долара, когато 16-годишният Робърт Пинкни - син на местния лекар, решава, че иска да си купи. Той обаче забелязва, че списъкът с парцели включва този, върху който се намира затворът.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sandra (@sandra.lynn.scott) on

 
Както би направил всеки добър и отговорен гражданин, Робърт информира градския съвет за грешката. Те обаче му се изсмиват, посочва Amusing Planet.
 
Робърт решава, че най-доброто отмъщение ще бъде купуването на парцела, което и прави.
 
Продажбата е извършена, но градът отказва да признае грешката си. Те се преструват, че нищо не се е случило и продължават да прибират престъпници в затвора. Робърт сменя бравите, но градските власти ги разбиват и го изхвърлят от помещенията.
 
Робърт наема адвокат и съди града, дори заплашва, че ще събори затвора. Накрая властите се съгласяват да купят парцела обратно, но тъй като Робърт е непълнолетен по това време, законът му забранява да прехвърля имота.

Най-богатите престъпници на всички временаПосочените в класацията суми са приблизителни, но престъпниците не подават най-коректните данъчни декларации
Историята стига до медиите и скоро обикаля цялата страна. The Associated Press и Time разказват историята му. Някой предлага на Робърт 150 долара за сградата, а друг - 35 долара на месец.
 
Момчето решава да продаде затвора на търг. Той е купен за 10 000 долара, а след това тихо продължава съществуването си в града. 
 
Историята може да е смущаваща за Общинския съвет, но от продажбата на затвора има ползи. От една страна, това направи градчето Харвард известно, и второ - продажбата облагодетелства военните, на които Робърт дарява сумата от продажбата.
 
Днес затворът все още е там, въпреки че вече не се използва за инкриминиране на престъпници.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg