Големите пари в малкия град, или най-богатите малки градове в САЩ

3607
Големите пари в малкия град, или най-богатите малки градове в САЩ

© Pixabay

За да откриете кои са най-богатите градчета в САЩ, просто трябва да погледнете към „Стария запад“, съветва Bloomberg в свой материал, посветен на „големите пари в малкия град“.

Според Bloomberg Index of Affluent Micro Areas, трите най-богати малки общности в Щатите се намират в Юта, Колорадо и Уайоминг, на надморски височини от над миля. А оценките на имотите в тях стигат до още по-впечатляващи висини.

Индексът на Bloomberg оценява микрозоните по четири показателя: среден годишен доход на домакинство, процент на домакинствата с годишен доход от 200 000 долара или повече, средна стойност на жилищата и процент на жилищата, чиято стойност е поне 1 млн. долара. Освен това индексът включва само зони, където поне 10% от общия брой на жилищата се формира от ваканционни домове.

Индексът се оглавява от градчето Съмит Парк и неговите околности. Разположеното в окръг Съмит, Юта, селище получава почти максимална оценка от 99.80 пункта и е убедително начело във всички категории.

Стойността на всяко шесто жилище в тази „микрополия“ е поне 1 млн. долара, а като цяло средната стойност на жилищата в Съмит Парк е 497 300 долара, разкрива класацията. Около 43% от жилищата в околността са считани за ваканционни имоти.

В същото време средният годишен доход на домакинство там е в размер на 91 773 долара, като близо 17% от домакинствата припечелват поне 200 000 долара на година.

Една микрополия обикновено се състои от един градски център, поне един окръг и всички общини в него, средният брой на населението й обикновено наброява по-малко от 20% от населението на една типична метрополия, отбелязва Bloomberg.

На второ и трето място се нареждат градчетата Едуардс в Колорадо и Джаксън в Уайоминг, и техните околности. Челната петица се допълва от Винярд Хевън, Масачузетс и Брекенридж, Колорадо.

Разликата между Съмит Парк и останалите в класацията е чувствителна. Средните годишни доходи в класирания на второ място Едуардс, например, са 72 214 долара, като 9.5% от домакинствата си докарват 200 000 долара или повече на година. В Джаксън делът на тези домакинства е 8.8%.

Съмит Парк, който се намира на 20 мили от Солт Лейк Сити, осигурява бърз достъп до ски пистите в Deer Valley и Park City Mountain Resort.

Друго важно предимство на Съмит Парк е, че предоставя директна връзка до международното летище в Солт Лейк Сити. Освен това местността е и красива, изтъква Джефри Б. Джоунс – ръководител на дирекцията за икономическо развитие на окръг Съмит.

Богатството често е концентрирано в няколко анклава, намиращи се в рамките на дадена микрозона, отбелязва Bloomberg. Така например повечето от жилища на стойност поне милион долара във Винярд Хевън се намират в градчето Килмарк.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg