Ако свързвате бирата само с лято, спортни фенове или момичета, които позират за снимка в Instagram, грешите. Защото тази напитка е много повече.

Тя е история, изминала е дълъг път и се оказва, че има много тайни, за които не подозираме. Ето няколко интересни и любопитни факти за любимата на много хора напитка.

Бирата трябва да се поднася ледено студена

Всъщност, за да се насладите пълноценно на бирата, трябва да я сервирате на около 20 градуса. Причината е, че при тази температура рецепторите ви ще усетят най-добре вкуса й.

Замразените чаши ще запазят вкуса на бирата

Вие бихте ли пили вино в изстудени чаши? Не! Това важи и за бирата.

Тъмната бира е по-тежка

Ако избягвате тъмните видове бира, защото се страхувате от тяхната интензивност, сте в крайна заблуда. Според Хали Бийун, репортер и автор на The Naked Pint, този мит се носи във връзка с Гинес, която се представя като кремообразна и почти като храна – усещането, което те дават в своите реклами.

Вижте човека, който заряза всичко, отвори бар на плажа и успяВсичко това се случва само за да докаже, че няма невъзможни неща, стига човек да следва мечтите си


Пиенето на бира от бутилката е най-добрият начин да й се насладите

Разбира се, бутилката може да изглежда по-изискана от кенчето, но не е най-добрият начин да й се насладите, защото в цялостното усещане трябва да участва и носа. Това означава, че отпиване от халбата е най-правилният начин.

Можете да съхранявате бирата навсякъде

Бирата трябва да се съхранява в хладилник. Тя реагира най-добре на студено, тъмно място.

Всички бирени бутилки са еднакви

Тъмните бутилки са важни, по-чистите, зелени бутилки изглеждат добре, но те не защитават бирата ви от светлината. Бирата в тъмна бутилка ще бъде с по-наситен вкус.

Бира в кен означава, че е по-евтина

Кенът е чудесен начин да защитите бирата, но в старите времена той придава на напитката алуминиев вкус. Повечето от кутиите, които занаятчийските пивоварни използват днес, имат водна основа, така че бирата всъщност не докосва алуминия, което не разваля вкуса. Освен това те са по-лесни за охлаждане.

Бирата е много по-проста от виното

Имате четири съставки - малц, мая, вода и хмел. Смесването на тези съставки по различен начин ще ви даде различни сортове бира, но пивоварните правят някои наистина страхотни неща, като добавят вкусове, които никога не бихте предполагали, че ще се комбинират толкова добре в бирата.

Това е едно от забавните неща за бирата, нещо като готвене, експериментиране. А това празви процесът толкова забавен и интересен.

Бирата е виновна за биреното коремче, а коктейлите няма да навредят толкова

Разбира се, всичко в повече ще доведе до покачване на теглото, но бирата едва ли е най-калоричната напитка, която ще намерите в бара. Реално повечето от видовете вино са доста по-високо алкохолни, да не говорим за коктейлите.