Др. Драганов: Купувайте малки обеми и мислете в перспектива

1322
Др. Драганов: Купувайте малки обеми и мислете в перспектива

„Родният капиталов пазар остана през последните месеци депресиран, под натиска на постоянните продажби от страна на пазарните участници. За съжаление ликвидността остава проблем, който се явява бариера пред входа на по-сериозен паричен ресурс към капиталовия ни пазар", коментира Драган Драганов, член на СД на Реал Финанс, за Profit.bg.

Под натиска на продавачите, някои от по-ликвидните публични компании достигнаха, последните няколко борсови сесии, нивата си от началото на 2009 година, посочи експертът.

„От друга страна, много от публичните компании показват добри счетоводни резултати, което ме кара да мисля, че нивата са много добри за покупки от страна на инвеститорите", каза Драган Драганов. „Разбира се всички искат да хванат дъното, за да излезе инвестицията им максимално доходоносна, но това е почти непостижимо на практика, затова съветът ми е да се започне да се купува с малки обеми и да се мисли в перспектива от 2-3 години".

Борсовата търговия в четвъртък тръгна с понижения, които бяха превъзмогнати до края на редовната сесия, а резултатът бе трети пореден ден на повишения за БФБ-София.

Ръст наблюдавахме вчера и при петте индекса - SOFIX (+0.79%, 353.77 пункта), BG 40 (+1.43%, 118.83 пункта), BG REIT (+0.19%, 47.46 пункта), BG TR30 (+0.15%, 289.72 пункта) и CGIX (+1.74%, 99.32 пункта).

Общият оборот на регулиран пазар достигна 6 млн. лева днес. От тях 4.88 млн. лв. бяха от сделките за 5 075 облигации на Юробанк И Еф Джи България.

През деня се търгуваха 75 емисии акции. Покачване в цената имаше при 38 от книжата, а други 13 не отчетоха промяна.

Материалът е с аналитично-информационен характер и не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Jennifer
# 0
02:02 | 26 February 2012
Sharp thinking! Thanks for the asnwer.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

БАКБ с нов, модерен офис в София

Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет, символично...