Бизнес компаниите са най-добрите двигатели на промяна в света

3315
Бизнес компаниите са най-добрите двигатели на промяна в света

95% от младите професионалисти, анкетирани в международно изследване* смятат, че именно бизнесът е най-успешен в решаването на днешните световни проблеми. Chivas Regal подкрепя твърдението, че големите марки трябва да се стараят да бъдат двигател за позитивна промяна.

За трета поредна година български стартиращи предприемачи могат да се включат в надпреварата за финансиране на бизнеси с кауза.

Международното състезание за стартиращи компании с кауза The Venture развива възможностите на бизнеса да създава положителна промяна. Социално отговорните компании бележат ръст в целия свят; 69% заявяват своето желание да работят за компании, които използват своя капацитет за добра кауза.

Освен надеждите, възлагани на бизнеса, участниците в изследването посочват като възможни двигатели за промяна индивидуални предприемачи, инвеститори, правителства и публични личности.

"Последните няколко години виждам, че екипи, които започнаха преди 3, 4 години и вложиха много усилие в развитието на проектите си, вече отчитат солиден прогрес. Преди липсваше опита, който идва с времето", казва Боян Бенев, предприемач и член на журито на конкурса.

Останалите членове на българското жури тази година са Христо Христов - изпълнителен директор на "Нетинфо", Елена Маринова – президент и съдружник в „Мусала Софт”, Манол Пейков – издател и собственик на издателска къща „Жанет 45”, Галя Прокопиева – изпълнителен директор на „Икономедиа”, Павел Езекиев – съосновател и управляващ партньор в рисковия инвестиционен фонд NEVEQ и ментор на стартъп компании от иновационните технологии и Мирослава Симова – управляващ директор на Pernod Ricard за България.

Проектите се подават в платформата www.theventure.com. Крайният срок е 1 декември 2016 г., напомнят организаторите.

Chivas The Venture – Win The Right Way е глобална инициатива на Chivas Regal, която дава възможност на предприемачи да осъществят бизнес, който създава предпоставка за значима социална промяна. На локално ниво жури ще определи кой проект да представи страната на глобалния финал на Chivas The Venture и да се състезава за дял от наградния фонд от 1 000 000 долара.

Финалистите ще заминат на едноседмично обучение за управление на бизнес и ще представят идеите си пред световни бизнес лидери. Наградният фонд от 1 000 000 долара ще бъде разпределен между тях, като $250 000 ще бъдат разпределени чрез 5-седмично гласуване, a останалите 750 000 долара ще бъдат разпределени от глобално жури между един или повече екипи.

* Доклад: Redefining Success in a Changing World  

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас