4 начина да извлечете полза от обратната връзка

3462
4 начина да извлечете полза от обратната връзка

Осмелявали ли сте се да бъдете откровени с шефа по въпроса как върви работата? През последните години все повече големи компании се вълнуват от мнението на служителите си и вероятно е възможно вече да сте били откровени с ръководителя си.

Трябва да отбележим още, че няма човек, който да търси негативна обратна връзка. Въпреки това тя е важна, тъй като позволява да се учим. Стига критиката да е конструктивна, можете да усъвършенствате уменията и познанията си.

Когато знаете как се справяте наистина, това ще ви накара да подобрите допълнително представянето си. Мнението е важно, марак да провокира тревога и смущение.

Предлагаме на вниманието ви няколко сценария, които ще ви помогнат да се правите с обратната връзка, която идва от мениджъра и може да се отрази върху кариерата ви.

1. Неясна обратна връзка

Шефът казва: "Страхотна работа, продължавай с добрите постижения"

Това е коментар, който категорично говори, че не се справяте зле, но пък и не изпъквате с кой знае какво.

Ако искате да извлечете повече от разговора с шефа, не казвайте просто "Благодаря!". Внимателно притиснете шефа за повече информация. Попитайте го повече в детайли.

2. Куха обратна връзка

Шефът казва: "Впечатлен съм, че 98% от анонимните оценки сочат, че твоето представяне е задоволително".

Защо да не зададете въпрос, защо 2% от запитаните не са били доволни от работата ви? Какво конкретно можете да направите, за да подобрите резултатите?

3. Негативна обратна връзка

Шефът казва: "Искам да поработиш върху (няма значение какво, можете да изберете нещо според сферата на дейност)"

Тогава кажете: Оценявам мнението ви. Какви качества смятате, че са най-важни, за развитието ми в тази сфера?

Ако шефът дойде и ви каже, че трябва да поработите върху определена част от задълженията ви, трябва да поискате повече информация. Отбележете, че разбирате за какво говори и защо го казва.

Преди да се разделите, насрочете втора среща в скоро време, за да анализирате постигнатото.

4. Обширна обратна връзка

Шефът казва: Ти се справяш добре с крайните срокове, от теб става отличен лидер и разполагаш с забележителни идеи по отношение на креативността и управлението на времето".

Вие кажете: Оценявам тази обратна връзка. Ще имам предвид вашите коментари. Така и така сме се събрали, надявах се, че ще имам време да споделя нещо с вас за (споделяте го). Има ли още нещо, с което могат да помогна?

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg