Два проекта разкриват нови 160 работни места у нас

2304
Два проекта разкриват нови 160 работни места у нас

© МИ

Инвестиционен сертификат клас "А" получиха два проекта на обща стойност 10 млн. лева, които ще разкрият 160 нови работни места у нас.

Сертифицирните проекти, по смисъла на Закона за насърчаване на инвестициите, са на фирмите  „Удуърд България” и „Традео БГ“, съобщават от пресцентъра на Министерството на икономиката.

Емил Илиев , управител на „Удуърд България” ЕООД, изтъкна, че проектът на компанията е за разширяване на дейността за производство на компоненти, части и системи за авиационната индустрия. По думите му американската компания Woodward Inc  e водеща в авиационното производство и работи с компании, като Airbus и Boeing, а инвестиционният проект е свързан с развитието на европейски производствен обект.

Инвестицията е на стойност над 9 млн. лв., като с осъществяването на проекта ще бъдат разкрити 107 нови работни места.

Управителят  на „Традео БГ“ ЕООД Алекс Бехар посочи, че инвестиционният проект на компанията предвижда разширяване на съществуващо предприятие и цели да помогне инвестиционните посредници да организират и управляват ефективно процесите си чрез софтуер за менажиране на риск.

С осъществяването на проекта ще бъдат разкрити над 50 нови работни места, допълни той.

Вижте колко спечели България от приватизацията през преходаКъм настоящия момент е раздържавена по-голяма част от предприятията от основните отрасли на икономиката

България се утвърждава сред водещите страни по привлекателност като производствена и аутсорсинг дестинация, заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на церемонията, на която връчи двата сертификата.

На официалната церемония присъстваха още заместник-министрите на икономиката Александър Манолев и Лъчезар Борисов, както и изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции, Стамен Янев.

Министър Караниколов посочи още, че двата проекта са във високотехнологични дейности от производствения сектор и от сектора на услугите. По думите му тези сектори са приоритетни в политиката на Министерство на икономиката за насърчаване на инвестициите.

Министърът на икономиката подчерта още, че от началото на 2017 г. по закона Закона за насърчаване на инвестициите са сертифитнирани 11 проектa на обща стойност от над 158 млн. лв., като проектите предвиждат разкриването на 4008 нови работни места. „Седем от проектите са във високотехнологични производства и услуги“, допълни той.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg