Apple строи нова централа във формата на космически кораб

2095
Apple строи нова централа във формата на космически кораб

Главният изпълнителен директор на Apple Стив Джобс обяви планове за построяването на нова централа за компанията с кръгла форма, която той определи като космически кораб, която ще има капацитет за 12 000 души.

Джобс показа дизайна на сградата във вторник вечер в Купертино, Калифорния. Тя ще бъде построена само на няколко пресечки от настоящата централа на Apple, на земя, който компанията е закупила от Hewlett-Packard Co.

Новата сграда ще помогне на Apple да събере част от постоянно нарастващия си персонал на фона на огромното търсене на компютрите и смартфоните, произвеждани от нея.

Дизайнът на сградата показва заоблена стъклена сграда във формата на кръг с огромен двор в средата. Под сградата ще бъде построен паркинга за служителите.

"Прилича на кацнал космически кораб," казва Джобс за дизайна. "Виждали сме бизнес парковете с много сгради, които много бързо омръзват, така че искахме да направим нещо по-добро."

Apple планира да започне строителството през следващата година и да се нанесе в сградата през 2015 г., според Джобс. Централата на Apple в момента побира само 2 800 души, а Apple наема офис площи в близост, за да настанява още свои служители.

Плановете показват израстването на Apple. Печалбата на компанията е нараснала с повече от четири пъти от представянето на iPhone през 2007 г. и тя в момента е най-голямата технологична компания в света по пазарна стойност.

Новата централа с площ 288 000 кв. м ще разполага с огромна зала за презентации и фитнес център, според Джобс. Apple също така обмисля сама да добива на място електроенергия от природен газ и да използва стандартната електрическа мрежа като резервен вариант.

Земята, на която ще бъде построена новата сграда, е от специална важност за Джобс, тъй като се намира там, където той е работил като млад в Hewlett-Packard.

Джобс също така е заявил, че Apple е наела някои от най-добрите архитекти в света и компанията има сериозни шансове да построи най-добрата офис сграда в света.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg