Гърция уби ентусиазма на щатския фондов пазар

1271
Гърция уби ентусиазма на щатския фондов пазар

Гърция уби ентусиазма на Уолстрийт, като забуксувалите преговори около доброволната замяна на дълга отново върнаха на преден план притесненията какви биха били последствията от неконтролиран фалит на балканската държава. Новините от корпоративния фронт също не оказаха необходимата подкрепа на биковете, тъй като бяха разнопосочни, и в края на деня единствено технологично ориентираният Nasdaq Composite приключи на позитивна територия.

Възраждащият се песимизъм бе подхранен и от Международния валутен фонд, който оряза прогнозата си за ръста на глобалния вътрешен продукт през 2012 г. от 4 на 3.3%.

Единственият застраховател, включен в Dow Jones Industrial Average - Travelers Cos, падна с 3.8%, за да поведе показателя надолу след разочароващи резултати за четвъртото фискално тримесечие. Компанията се оплака, че печалбата за 2011 г. е най-ниската от седем години насам.

McDonald’s, които мнозина инвеститори считат за безопасно вложение доказа, че всяка позиция крие своите рискове като падна с 2.2% до 98.75 долара. Веригата ресторанти, която реализира около 60% от приходите си извън САЩ предупреди, че печалбите може да пострадат от по-ниския курс на еврото. Движенията на валутните пазари вероятно ще ударят печалбата на акция за 2012 г. с цели 18 цента, а за първото тримесечие – с три, пророкува главният финансов директор Питър Бенсен.

Телефонните компании бяха най-слабо представилите се от S&P 500, със среден спад от 1.3%. Акциите на Verizon Communications поевтиняха с 1.6 на сто до 37.79 долара след като второто по големина дружество от сектора се оплака от по-голяма от предвиденото загуба за четвъртото тримесечие. Прогнозите за 2012 г. също бяха малко под очакванията на Уолстрийт. Конкурентите AT&T Inc. отстъпиха с 1% до 30.09 долара.

Peabody Energy Corp също разочарова пазара със счетоводните си резултати поради по-ниския добив в австралийските си мини. Книжата на най-големия американски производител на въглища паднаха с 1.7% до 36.86 долара.

От позициите, включени в S&P 500, най-силно пострадаха Zions Bancorporation, които се сринаха със 7.6% до 17.15 долара. Анализатори от Stifel Nicolaus & Co. понижиха оценката си за банката от Солт Лейк Сити, а резултатите от последното фискално тримесечие се оказаха разочароващи.

Дори и през сравнително мрачния вторник обаче не липсваха добри новини.
Книжата на Coach Inc. скочиха с 5.8% до $67.97 след като най-големият щатски производител на луксозни дамски чанти се похвали с 15% ръст на печалбите за последното тримесечие, благодарение на силните коледни продажби в Северна Америка.

EMC Corp. напреднаха със 7.3% до 25.14 долара, като отчетоха 32% скок на печалбите си за тримесечието.

Waters Corp. бе отличникът на S&P 500, с повишение от 8% до 85.04 долара. Производителят на лабораторни инструменти също успя да зарадва приятно Уолстрийт с печалбите и приходите си за тримесечието.

От сините чипове, Johnson & Johnson напреднаха скромно с 0.1%, тъй като макар печалбите за последното тримесечие на 2011 г. да бяха над предвиденото, 2012 г. не носи ентусиазиращи перспективи, предупредиха от компанията.
Във вторник гръцките тревоги засенчиха оптимизма на пазара, и Dow Jones Industrial Average отчете второто си поредно понижение за пръв път от близо три седмици, губейки 33.07 пункта, или 0.3%, до 12,6575.75. Все пак, от началото на годината показателят остава на позитивна територия с цели 3.8%.

Standard & Poor's 500 прекъсна шестдневния си възход, отстъпвайки с 0.1% до 1,314.65. Единствено технологично ориентираният Nasdaq Composite успя да нарасне, макар и със скромните 2.47 пункта, или 0.1%, до 2,786.64.

Източник: Глобал Маркетс

ИП „Глобал Маркетс” ООД не носи отговорност за претърпени загуби, вследствие от извършени инвестиции в покупко-продажба на финансови инструменти от страна на инвеститорите вследствие на информацията, предоставена в настоящата публикация, като същата не представлява покана за покупка или продажба на ценни книжа. Инвестиционните възможности, които се предлагат е възможно да не са подходящи за определена категория инвеститори в зависимост от техните възможности, времевия хоризонт в който смятат да задържат направените инвестиции или в контекст на цялостното им финансово състояне и в резултат на направените инвестици могат да се понесат значителни загуби. Направения анализ се базират на публично достъпна финансова информация, като ИП „Глобал Маркетс” ООД не носи отговорност за нейната точност, пълнота и актуалност, като цената на съответната акция е възможно да се понижи и възходящото и движение за предходен период не гарантира същото и за бъдещ период от време.

Автор: Илия Атанасов

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Seema
# 0
21:05 | 11 May 2012
That's the best answer by far! Thanks for contuirbting.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...