Майкъл Дел: Никога няма да има свят след COVID-19

8157
Майкъл Дел: Никога няма да има свят след COVID-19

© Twitter.com

Изминаха две години, откакто чухме за първи път за COVID-19.

Мисля, че много от нас се чудят на какъв етап сме от развитието на пандемията, какво научихме и накъде отиваме.

И докато някои може би смятат, че тичаме на място, аз мисля, че изминахме дълъг път и научихме много. Ние сме по-издръжливи, от когато и да било. И е време да позволим на себе си отново да виждаме бъдеще, изпълнено с възможности, дори и това бъдеще да изглежда малко различно, пише в коментар за CNBC Майкъл Дел, основател на Dell Technologies.

Трябва да оставим зад гърба си идеята за свят след COVID-19. Коронавирусът ще продължи да бъде тук и от сега нататък ще оказва влияние върху човешката раса и нашето световно общество. Как ще изглежда това, в крайна сметка, по отношение на баланса, който ще постигнем и нашата способност да го поддържаме, ние не знаем.

Това обаче, което наричахме новото нормално, вече трябва да бъде считано просто за нормално.

Ваксините са нормални. Те са част от нашето ежедневие и най-добрият начин да се предпазим и да се радваме на живота. Напредъкът, който вече постигнахме, е невероятен и ще продължим да виждаме големи иновации в тази сфера, които ще ни поставят в безкрайно по-добра позиция да се справяме както с COVID, така и със “следваща” пандемия.

Ваксините не са идеални, но те ни позволяват да превърнем COVID в един управляем, разумен риск.


Маските са нормални. Свиквайте с тях, пише още Дел. Ще има периоди, в които се чувстваме в безопасност в нашите общности, но ще има и времена, в които маските са подходяща стратегия за смекчаване. Някои длъжности и дейности може да изискват носенето на маска, а други - не. Няма един отговор завинаги.

Трябва да позволим на най-добрата си преценка и фактите да ни насочат към безопасността. И трябва да се грижим едни за други, за да запазим традициите си и начините на живот, които обичаме.

Дистанционната работа, пътуванията, развлеченията и общуването са нормални. Нашият свят е наистина хибриден и понякога двусмислен. Ние невинаги ще контролираме какво можем да правим, кога и къде.

Няма магически момент за това кога ще се върнем в офисите или кога ще се възобновят присъствените събития. Има едно продължение на риска и печалбата и този баланс ще се движи напред-назад с течение на времето.

Майкъл Дел започва в бизнеса с $1 000. Ето неговите 21 принципа за успехаМоята философия е да бъда добър с другите, но да печеля, казва основателят на Dell Technologies

Но във всичкото това “нормално” продължават да се случват изключителни неща. Само за две години ние ускорихме дигиталната трансформация по начин, който никога не сме си и представяли, че може да стане за толкова кратък период. Този напредък в сътрудничеството и опита води до увеличение на продуктивността и иновациите и ние жънем нови ползи.

Например, повече от служителите на Dell намират по-добър баланс във всяко измерение от живота си. Докато организациите работят за справяне с въздействието върху околната среда и изменението на климата, намаляването на физическите съоръжения, пътуванията на служителите и пътуванията имат огромен ефект върху въглеродния отпечатък.

Разговарял съм с лидери и компании по цял свят преди и по време на пандемията и много от тях, подобно на Dell, използват това като възможност да преосмислят своята работна сила и начина, по който правят бизнес.

Има още много какво да се направи, за да се гарантира, че хората и общностите може да бъдат устойчиви в условията на продължаващите промени. Ние можем да се подготвим за това, което следва, като се поучим от това, което знаем. А това, което знаем днес, е, че сме глобално общество, което ще живее с COVID дългосрочни.

Това е OK. Ние можем да израствам, да просперирамe, да напредваме и да постигаме целите си. Силата на човешкото вдъхновение и технологичните иновации работят на пълни обороти и ще продължат да се движат напредъка по цял свят.

В никакъв случай не съм утопично настроен. Аз съм оптимист и реалист. Фактите са такива каквото са. Нашата ситуация е такава каквато е. Нека я приемем и превърнем нашето нормално в едно изключително бъдеще, призовава Дел.

Българският бизнес

Всичко по темата Коронавирусът COVID-19

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Демократ
# 0
11:01 | 25 January 2022
Демокрацията е преходна. Свиквайте! Срамнно е да се публиковат подобни фашистки виждания.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg