Пападемос заличи напредъка на щатските борси

964
Пападемос заличи напредъка на щатските борси

Уолстрийт даваше щедри обещания, че ще успее да се задържи на позитивна територия за втори пореден ден, като оптимизмът бе подхранен от надеждите за икономически стимули в Европа и Китай и силните данни за вторичния пазар на жилища в САЩ за април.

В последния час от сесията обаче бившият гръцки премиер Лукас Пападемос уби с един удар наченките на ентусиазъм, като заяви пред Dow Jones Newswires, че страната започва подготовка за еветнтуалното си оттегляне от еврозоната и добави, че договарянето на допълнителни заеми би била „много ограничена” алтернатива.

Инвеститорите, които се надяваха, че на срещата си в сряда европейските лидери ще успеят да намерят пътя към спасяване на еврото, бързо посърнаха, и сравнително успешният борсов ден даде заден ход.

Доставчиците на суровини и технологиите бяха най-слабо представилите се индустрии в Standard & Poor’s 500, докато финансите се задържаха на зелено.
Компонентата, следяща жилищните строители, се покачи с 1.9%, благодарение на публикувания доклад за продажбите на вторичния пазар на домове, който надмина прогнозите. Акциите на PulteGroup Inc. поскъпнаха с 2.5% до 9.08 долара, а на Lennar Corp. – с 2.2 на сто до 27.61 долара.

KBW Bank Index нарасна с 1.1%, като 22 от общо 24-те заемодателя, включени в показателя, приключиха сесията нагоре. JPMorgan Chase & Co. скочиха с 4.6% до $34.01, след като Goldman Sachs Group Inc. потвърдиха оценката си за позицията и заявиха, че решението на банката да прекрати програмата за обратно изкупуване на акциите си, за да защити капиталовите си резерви, е „благоразумно”.

В сферата на технологиите, Facebook продължи да се хлъзга надолу, като се срина с още 8.9% до 31 долара.

Dell отстъпиха с 12 на сто до 13.30 долара след края на търговската сесия, след като агенцията за маркетингови изследвания Gartner Inc обяви, че гигантът губи дела си от глобалния пазар на персонални компютри през първото тримесечие на 2012 г.

Титанът на сектора, Apple Inc., приключиха деня на загуба от 0.8% до 556.97 долара, като заличиха постигнатото по-рано повишение от 2.2 на сто.

С наново разгорелите се европейски тревоги, производителите на суровини не се нареждат сред любимците на Уол Стрийт.

Patriot Coal Corp. се сринаха с рекордните 35% до 2.18 долара. Peabody Energy Corp. загубиха 3.9% до 23.65 долара, а Alpha Natural Resources Inc. - 3.9% до 11.21 долара.

Във вторник обаче не липсваха и позитивни корпоративни изненади.
Best Buy поскъпнаха с 1.6% до 18.46 долара, след като веригата за потребителска техника се похвали с по-силни от очакваното финансови резултати за първото тримесечие.

Urban Outfitters Inc. се доказаха като лидерът на S&P 500, с повишение от 7.4% до 28.10 долара. Веригата за облекла също отчете по-високи от прогнозираното печалби за периода, благодарение на рекордните си продажби.

Конкурентите им от Ralph Lauren Corp. не пропуснаха да обявят и своя счетоводен успех, и котировките по позицията се покачиха с 2.7% до 150.27 долара.

Ariba Inc. скочиха с 19% до рекордната от 2002 г. насам цена от 44.87 долара. Немският производител на софтуер за управление на бизнеса SAP AG обяви, че ще придобие онлайн търговската платформа за 4.3 млрд. долара. Сделката е най-значимата досега крачка на Германия към изчисленията в облак.

Във вторник, три позиции приключиха на червено за всяка една, отбелязала повишение на щатските борси. S&P 500 едва успя да се задържи на плюс, със скромните 0.05%, или 0.64 пункта, до 1,316.63. Dow Jones Industrial Average обаче загуби 1.67 пункта от стойността си, или по-малко от 0.1%, до 12,502.81. Nasdaq Composite падна с 8.13 пункта, или 0.3%, до 2,839.08. Около 7.3 млрд. акции смениха притежателя си, или с 8.2% над среднодневното ниво на търговия за последните три месеца.

Източник: Глобал Маркетс

ИП „Глобал Маркетс” ООД не носи отговорност за претърпени загуби, вследствие от извършени инвестиции в покупко-продажба на финансови инструменти от страна на инвеститорите вследствие на информацията, предоставена в настоящата публикация, като същата не представлява покана за покупка или продажба на ценни книжа. Инвестиционните възможности, които се предлагат е възможно да не са подходящи за определена категория инвеститори в зависимост от техните възможности, времевия хоризонт в който смятат да задържат направените инвестиции или в контекст на цялостното им финансово състояне и в резултат на направените инвестици могат да се понесат значителни загуби. Направения анализ се базират на публично достъпна финансова информация, като ИП „Глобал Маркетс” ООД не носи отговорност за нейната точност, пълнота и актуалност, като цената на съответната акция е възможно да се понижи и възходящото и движение за предходен период не гарантира същото и за бъдещ период от време.
 

Всичко по темата Дълговата криза

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

JJames
# 0
16:06 | 18 June 2012
Wow! That's a raelly neat answer!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg