Когато става въпрос за закуска, има много различни начини да се насладите на първото хранене за деня.

От кремообразна торта от царевичен хляб през пухкави украински палачинки до кокосови сладкиши в Сингапур, тези международни специалитети предлагат по нещо за всеки вкус.

Насладете се на вкусното кулинарно разнообразие по света, което може би ще ви вдъхнови за следващото ви пътуване, пише CNN, като отвежда читателите си и до България.

Швейцария

В делничните дни швейцарецът често се придържа към бързи закуски, като традиционния birchermüesli - овесена смес в стил гранола с плодове и ядки, която обикновено се сервира върху гъсто кисело мляко.

Но в събота и неделя е време за изобилие. Заедно с картофените палачинки, сирената и колбасите, централната част на масата е отредена за zopf - характерен хляб, който се сервира с мед, масло и конфитюр.

Етиопия

На закуска в страната най-вероятно ще ядете каша. Въпреки че има много разновидности и имена за нея в цялата страна, genfo с чубрица е една от най-популярните.

Япония

На масата се поставя селекция от малки чинии, всяка съдържаща по няколко хапки от традиционно японско ястие, като например сьомга или скумрия, супа мисо, кисели зеленчуци и ориз. Има и тамагояки омлет.

Исландия

Започнете деня си в Исландия с обилна доза омега-3 мастни киселини и lysi - един от продуктите на рибната индустрия в страната. Това обаче не е единствената възможност за закуска.

Можете да хапнете и hafragrautur - гъста овесена каша с ядки, стафиди и захар, както и skyr - гъсто кисело мляко, което всъщност е прясно сирене.

Какво похапва кралица Елизабет II на закуска, обяд и вечеря?Менюто й е по-обикновено, отколкото очаквате

Сингапур

Най-вероятно ще видите доста хора, които хапват пикантна къри юфка.

За традиционна закуска обаче kaya toast е задължителен. Този скромен сандвич с препечен хляб е пълен с ароматна кая - сладко от кокосово мляко, яйца и екзотичния плод пандан, който му придава характерен зелен цвят.

Мароко

Заедно с ментовия чай, хлябът от грис е основна съставка на мароканската маса за закуска. Baghrir са тънки кръгове, обсипани с малки дупки, от където идва и името им -"палачинки с хиляда дупки". Вместо кленов сироп, тези леки хлебчета от грис се покриват с масло и мед.

Harcha са по-дебели, кръгли бисквити, които имат хрупкава кора. Те се сервират със сирене или масло, конфитюр и мед.

Австралия

За тези, които обичат тестените закуски, тостове с авокадо и други препечени филийки, австралийската brekkie и идеален вариант.

С акцент върху пресните продукти, пълнозърнестите храни и подходящите хранителни комбинации, австралийската закуска може да варира от класическия препечен авокадо тост до оризов пудинг с кисело мляко, семена и плодове.

Аржентина

Има една дума, която определя аржентинската закуска: facturas. Всеобхватният термин за сладкиши събира в себе си всякакви форми, размери и вкусове.

Някои от най-популярните предложения включват medialunes - тестени изделия с формата на кроасан, сладки понички, както и churros, често потопени в шоколад.

Германия

Колбасите и други меса играят главна роля в традиционната немска закуска. Те са допълнени от гевреци, пресни плодове, меко сварени яйца и други. Изобилието е налице.



Бразилия

Ако не можете да спрете да ядете pao de queijo - пухкавите варени сладкиши, които са основна част от бразилската култура, ще се радвате да разберете, че можете да ги хапвате и назакуска.

Но за вариант на бразилски хляб за закуска опитайте bolo de fuba. Това е торта от царевичен хляб с влажна и кремообразна текстура, която идва от добавянето на настъргани сирене и кокос.

Тунис

Любителите на пикантните ястия ще харесат супата от нахут, която се сервира за закуска в Тунис.

България

Попарата е резултат от дългата традиция да се използва останалия от вчера хляб като ястие на следващия ден. Тази топла, успокояваща закуска е любима част от детството на много българи - не е точно овесена каша и не е съвсем хляб, но споделя характеристиките и на двете, посочва CNN.

Топло мляко или чай се изсипват върху хляб, нарязан на кубчета, натрошено българско сирене, масло и захар и се оставя да се накисне.

Турция

Португалия

Украйна

Топ 10 ястия, които да опитате в ГърцияИ които ще ви накарат да поискате да се върнете

Ямайка

Тайван

Италия

САЩ

Русия