Всички знаем, че в чушките има фибри, антиоксиданти и витамин С. Но не всички цветове чушки са еднакви.

Чудили ли сте се защо червените чушки са по-скъпи от зелените? Или защо някои хора получават стомашни болки, но само от зелени чушки?

А каква е разликата между червените, жълтите и зелените чушки?

Зелените чушки са незрели версии на останалите цветове от този зеленчук. Тъй като са по-малко зрели, имат леко горчив вкус и понякога могат да причинят храносмилателни смущения.

Защо зелените чушки са по-евтини от останалите?

Като се има предвид, че зелените чушки са по-малко зрели, това означава, че те са обрани по-рано и изискват по-малко време за отглеждане.

Жълтите и червените чушки използват повече ресурси, тъй като тяхната реколта се прибира по-късно, което ги прави по-скъпи.

Кой тип чушки е най-полезен?

Вижте още: Колко люти са най-лютите чушки в света?

Както споменахме по-горе, всички чушки са чудесен източник на витамин А и С, но според Livestrong.com червените чушки съдържат 11 пъти повече бета каротин от зелените.

Жълтите чушки пък имат повече витамин С от зелените, но по-малко витамин А и бета каротин.