Кето диетични опасности, за които трябва да знаете

1715
Кето диетични опасности, за които трябва да знаете

Най-вероятно повечето хора вече са чували за кетонната диета, известна още като „кето“.

И макар да е популярна сравнително от скоро, тя съществува от 20-те години на миналия век. Въпреки това хората през 20-те не я следват, за да свалят килограми, а за лечение на деца с епилепсия.

И все пак това не попречи на така наречените диетични гурута да я използват за продажба на книги и програми за отслабване. Тази изключително нисковъглехидратна диета се фокусира главно върху храни с високо съдържание на мазнини.

Подобно на диетата на Аткинс, кето диетата може да помогне на човек да отслабне, като постави тялото в метаболитно състояние, наречено кетоза. Но безопасно ли е?

Ето 16 опасности от кето диетата, за които трябва да знаете:

Повишен глад


Спазването на диета е трудно. А придържането към режим, който не позволява консумацията на въглехидрати, е още по-трудно. Изследванията показват, че повече от половината, опитали кето диетата, са се отказали от нея още през първата седмица. На всичкото отгоре, хората връщат повече килограми, отколкото първоначално са загубили.

Промени в настроението

Хората, пробвали диетата, се оплакват от промени в настроението. Опитът да се пребориш с апетита и глада си е неприятен. Кето диетата може да доведе до ниски нива на кръвната захар, което води до депресия и тревожност.

Кома

Кетоацидозата настъпва, когато кетозата е прекалено силна. Това е сериозно и опасно за живота състояние, свързано с високи нива на кръвната захар.

Нисък прием на натрий

Натрият е полезен за нашите тела. Помага на мускулите ни да се свиват и за регулирането на течностите. Резултатът от липсата му – чести крампи, липса на енергия и замъглено съзнание.

Често боледуване

Част от здравата имунна система е здравословното хранене. Храните, богати на омега-3 мазнини, като плодове и пълнозърнести храни, за съжаление, не са част от диетата. Това излага на риск имунната ви система, а и причинява дисбаланс в добрите и лошите бактерии на тялото.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Алтро Искренов
# 0
18:06 | 19 June 2021
Cьомгата от снимката трябва да е само див улов. Тези от рибарниците са хранени с гранули със съмнително съдържание и ги прускат редовно с антибиотични разтвори. Яйцето да е само едно на ден и никакви пържотии. Хлябът е за тези под 40 години, както и млечния шоколад но без консерванти. А такъв няма откакто големите корпорации изкупиха всички малк и големи фабрики за шоколад. По целият свят се ядат само боклуци. Милката беше разкошен шоколад преди 20 години. Днес е химически бъркоч, който със сигурност ще те убие рано или късно. Амин!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg