Лондонски ресторант забрани авокадото в менюто си
То е навсякъде и това не е новина за никого от нас. В края на краищата, разговорът за ползите от авокадото продължава от години.
Според GrubStreet, през 1999 г. американците са консумирали под половин килограм от зеления зеленчук на глава от населението. До 2014 г. тази цифра е нараснала значително: днес обитателите на САЩ консумират по над 2.5 кг на година.
Прогнозните данни сочат, че само по време на Super Bowl американците са изяли почти 278 милиона броя авокадо, съобщава T+L.
Лудостта по авокадото не показва никакви признаци на забавяне, и честно казано, това никого не би трябвало да притеснява. Все пак зеленчукът наистина е полезен – съдържа здравословни мазнини и вещества, а кремообразната му текстура е подходяща за много ястия.
Един ресторант в Лондон обаче явно има много против авокадото. Firedog – заведение за средиземноморска храна, реши да забрани напълно зеленчука в менюто си.
„Все по-развиващите се методи за готвене, използвани в средиземноморската кухня, ни вдъхновиха да създадем колоритно меню, богато на интересни вкусове и пресни съставки. Но без авокадо," коментира главеният готвач Джордж Нотли за The Independent.
"Нашата мисия е да дадем нов тласък на сутрешното хранене в Лондон, в което е откровено скучно със съдържанието на авокадо във всяко меню“, посочва още той.
За сметка на липсата на авокадо, ястията ще включват други суперхрани.
Ще успее схемата или ще постигне напълно обратен ефект? Само времето ще покаже.