Тестостеронът и Уолстрийт

3520
Тестостеронът и Уолстрийт

Уолстрийт е място на драматични обрати, войнствени личности и тонове риск. В такъв случай не е изненадващо, че мъжете и жените, които работят там, са под влиянието на нещо, наречено "тестостерон", пише Business Insider.

Тестостеронът е хормон, който се отделя в тялото и е генетичният двигател зад ръста и съзряването на сексуалните органи и сексуалната идентичност. Наличието на по-високи или по-ниски нива може да бъде сигнал за плодовитост или сексуален нагон при мъжете и менструални проблеми при жените. Завишените нива при мъжете също така спомагат за натрупването на мускулна маса.

По отношение на Уолстрийт, учени са открили, че мъжете, които работят там, имат по-високи нива на тестостерон. Според някои информации, ако банкерите чувстват, че имат нужда от още, те минават през процедури за завишаване на нивата на тестостерон в организма.

Важно е да знаем какво представлява тестостерона, да знаем как да го използваме и да не злоупотребяваме с него.

Учени са тествали над 500 студенти и са открили, че въз основа на нивата на тестостерон и избягването на риска биха могли да се прогнозират дългосрочния избор на кариера и финансови решения.

Хората с високи нива на тестостерон, които не избягват особено риска, "е по-вероятно да изберат професии с много риск в сферата на финансите."

Въз основа на нивата на тестостерон в тялото ви, след като спечелите или загубите, може да се прогнозира дали ще се състезавате отново или не.

Нивата на тестостерон се променят след победите или загубите. Учени са открили, че въз основа на тези промени може да се прогнозират бъдещите действия на губещия.

Губещите, които след състезание имат повишени нива на тестостерон, е по-вероятно да се състезават отново. Тези, при които, след като са изгубили състезанието, нивото на тестостерон е паднало, е по-малко вероятно да се състезават отново.

Тестостеронът може да убива трейдъри по време на мечи пазар.

Според Bloomberg, учени са свързали нивата на тестостерон при трейдъри с волатилността, а не само с успеха.

По време на бичи пазари нивата на тестостерон при трейдърите скачат, защото те са уверени и последователни.

От друга страна, когато трейдърите отделят прекомерни нива на кортизол, при тях може да се появят признаци на безпокойство, избирателна памет и параноя.

Високите нива на тестостерон могат да ви направят податливи на болести.

В проучване на Университета на Пенсилвания на мишки били поставени импланти с тестостерон, след което мишките били разпръснати на пет различни места. На някои от мишките са били поставени фалшиви импланти.

На местата, където малко мишки са получили истински импланти, всички мишки започват да се смесват повече и да предават болести помежду си. Наличието на само няколко мишки с по-високи нива на тестостерон се е отразило на цялата група.

Тестостеронът влияе на щедростта; повечето тестостерон може да направи мъжете по-егоистични.

Проучване показва, че мъжете с повишени нива на тестостерон проявяват "с 27% по-малко щедрост към непознати."

Мъжете с по-ниски нива на тестостерон са значително по-щедри от мъжете с повече тестостерон.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg