Мъжът, който иска 50% от Facebook, пак остана без адвокат

2926
Мъжът, който иска 50% от Facebook, пак остана без адвокат

Нюйоркският бизнесмен Пол Сеглия, който има и присъда за притежание на наркотици, е въвлечен в съдебна битка от юни 2010 г., в която се опитва да докаже, че по силата на договор от 2003 г. с основателя на Facebook Марк Закърбърг, той има право на 50% от социалната мрежа.

В началото на този месец обаче неговият адвокат се е отказал да го представлява повече.

Закърбърг и Сеглия се познават и наистина са подписали договор през 2003 г. , когато Закърбърг е бил първокусрник в Харвард. Според договора основателят на Facebook е трябвало да напише софтуерен код за StreetFax.com, новооснована компания на Сеглия. Според Сеглия договорът включва клауза, която му дава дял във Facebook срещу известна сума пари за началото на социалната мрежа.

Сеглия твърди, че през 2003 и 2004 г. е комуникирал по имейл със Закърбърг, като след това е копирал корепсонденцията им и я е запазвал в текстообработващи програми, a след това е принтирал и запазвал файловете.

От Facebook твърдят, че имейлите са фалшиви. От компанията казват, че компютърните й експерти са открили оригиналния договор между Сеглия и Закърбърг, който засяга само работата по StreetFax work. В договора не се споменава нищо за Facebook.

Тъй като Закърбърг и Сеглия са комуникирали почти изцяло с имейли, през август съдът разпореди Сеглия да предостави като доказателства компютрите си, устройствата за съхранение на данни и достъп до имейл адресите.

В свое уведомление до съда от 7 октомври адвокатът на Сеглия по делото Джефри Лейк твърди, че неговияt клиент го е инструктирал да не се спазва тази заповед и се отказва от защитата му.

Лейк също така е подал молба за забавяне на хода на делото, за да може евентуалните нови адвокати на Сеглия да се запознаят с материалите по делото.

Това е третият адвокат на Сеглия, които се отказва от неговата защита в хода на делото.

Следвайте ни във Facebook

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg