Водещата международна компания в областта на недвижимото имущество - Tishman International Companies, със седалище в Лос Анджелис и GE Real Estate Central & Eastern Europe обявиха покриването на първата в България офис сграда от Клас А, известна като сграда A02, разположена в Sofia Airport Centre (SAC).

На специална церемония българското знаме бе вдигнато на най-високата точка на конструкцията, с което по традиция бе отбелязано завършването на покрива. Офис сградата, разположена на площ от 17 500 кв. м, е първата в офис центъра, за която се предвижда да бъде изцяло завършена в края на 2009 г.

Окончателно изграденият Sofia Airport Center ще разполага със 100 000 кв. м Клас А офиси с подземни парко места, 22 000 кв. м първокласно логистично пространство, 28 000 кв. м офиси Клас Б+, хотел с 250 стаи, който ще разполага и със заведения за хранене, конферентни зали, съоръжения за спорт и развлечения.

SAC има предимството да бъде разположен в непосредствена близост до Летище София и приблизително на 5 километра източно от центъра на града.

Проектът ще преобрази района около новото летище, с очакван пътникопоток от 2.6 милиона туристи годишно, в оживено бизнес средище, което допълнително ще подобри имиджа на българската столица. „Изключително сме горди със SAC и идеята, която ни вдъхнови да реализираме тази крупна инвестиция в България. Страната вече е готова да заеме своето място сред икономическите сили на 21. век", каза Джулиан Едуардс, управляващ директор. „От самото начало планирахме обект от висок клас, който да бъде построен и управляван в съответствие със западноевропейските и американските стандарти", добави той.

Изпълнителят на сграда A02 и главен изпълнител на офис центъра в Sofia Airport Center е CO-VER Holding S.r.l. със седалище във Вербания, Италия.

Стъклени стени и хоризонтален стъклен покрив на северната страна на сградата оформят зимна градина със зеленина и водни съоръжения. Наемателите и посетителите ще могат да използват около 256 подземни паркоместа.