Сто и четиридесет километра магистрали са пуснати в експлоатация по време на това правителство. Това каза премиерът Сергей Станишев в Министерския съвет при представяне на дейността на реформираната Национална агенция "Пътна инфраструктура.

Премиерът препоръча да се направи сравнение с правителствата от 70 години назад до сега и да се види кое правителство е пуснало най-много магистрални отсечки.

Не съм удовлетворен, защото има много за наваксване, заварихме автомагистрала Тракия с договор сключен от предишното правителство и рисковете по нейното изграждане, бяха изцяло за сметка на държавата. Отне много време и усилия да прехвърлим рисковете към концесионера. Всеки проект от оперативна програма Транспорт се одобрява и от ЕК, което води до забавяне, допълни премиерът.

В много области постигнахме сериозен напредък, каза още Станишев и добави: но още много трябва да работим за да бъде България с добра инфраструктура, по-добри социални условия на живот.

Янко Янков изпълнителният директор на НАПИ, заяви че по ОП "Регионално развитие" предстоят 14 тръжни процедури, за 14 лота, които ще се проведат в началото на месец юли. За следващите три години ще бъдат модернизирани 3 000 км на обща стойност 2,1 млрд.лв.

Източник:БГНЕС/БГНЕС Фото