Когато говорим за харчене на пари, жените са известни със слабостта си към маркови обувки и козметика, например. Мъжете обаче са не по-малко склонни да харчат пари неразумно. Те просто купуват друг тип неща. Ето за какво пръска пари силният пол, според мъжкото издание Askmen:

Хранене навън

Някои мъже не могат да си спретнат дори една обикновена закуска и трябва да излязат навън, всеки път щом са гладни. От изданието съветват мъжете да не подценяват базовите готварски умения или стария американски навик да си носиш храна за обедната почивка.

Електроника

Жените трябва да имат последния модел обувки с висок ток, а мъжете си падат по най-новата електроника.

Билети за спортни състезания

Дамите си мечтаят за романтично пътуване до някой топъл остров, а мъжете са склонни да дадат почти същата сума за самолетен билет и уикенд в Испания, Италия или друга държава където гледат на живо мач от Шампионската лига.

Алкохол

Мъжете харчат два пъти повече пари за алкохол, отколкото жените.

Коли

Купувачите на коли са най-често мъже, като те не залитат много-много по икономичните модели.

Жени

Мъжете наистина също харчат неразумни суми за хобита и удоволствия, но има едно перо разходи, което не съществува при дамите - противоположния пол. Вярно е, че има и жени, които издържат мъжете до себе си, но те са по-скоро изключение от правилото, докато от мъжа, поне в началото на една връзка, се очаква да плаща за всичко.