За да отпразнува преместването си в своя нов дом, на стойност 981 млн. долара, издигащ се над гетата в Мумбай, индийският милиардер Мукеш Амбани кани 80 гости, между които актьори от Боливуд, писатели и заможни бизнесмени, пише Daily Mail.

Един от гостите на пищното празненство описва имението като „Тадж Махал на 21 век.

За поддръжката на небостъргача, кръстен на името на митичния остров Антилия в Атлантическия океан, са необходими 600 души, а месечната сметка за електричество възлиза на 152 000 долара.

Издигащата се над Мумбай 27-етажна сграда е висока 173 метра, разполага с храм на приземния етаж и библиотека на последния етаж.

Петдесет и три годишният Амбани ще живее там със съпругата си и трите си деца.

Според списание Forbes личното състояние на Амбани, който е председател и управляващ директор на Reliance Industries, един от най-големите конгломерати в петролния сектор и в търговията на дребно в света, възлиза на 27 млрд. долара.

Строителството на сградата продължава. Небостъргачът е с 3 437 кв. м застроена площ и разполага с три площадки за хеликопетри, басейн и висяща градина на четири етажа.

Мукеш Амбани, който притежава по-голяма част от Reliance Industries, е заплатил 68.5 млн. долара, за да построи имота, a 600 служители ще са необходими за неговата поддръжка.Въпреки че Амбани плаща 68.5 млн. долара, астрономическите цени на жилищата в Мумбай означават, че той струва около 15 пъти по толкова.

Във фоайето на небостъргача има девет асансьора, а сградата разполага с безброй салони, в които изобилстват скъпите килими, полилеите и огледалата.

Под площадката за хеликоптери сградата разполага с помещение за контрол на въздушния трафик, а точно под него няколко етажа ще обитава семейство Амбани.

Сградата също така има киносалон за 50 човека и паркинг на шест етажа.