Доналд Тръмп може да забрави всичките си съмнения за шансовете му да стане президент - поне ако иска да оглави екс-съветска Грузия.

В разгара на флиртуването по повод предстоящата надпревара за Белия дом през 2012 милиардерът - създател и риалити звезда на ТВ шоу спечели неочакван вот на доверие по време на среща в Ню Йорк с грузинския президент Михаил Саакашвили.

"Ако той реши да се кандидатира за президент на Грузия, може да победи", пошегува се Саакашвили в отговор на въпрос на репортер към Тръмп за плановете му за Белия дом.

Седнал до грузинския си гост в Trump Tower в Манхатън, Тръмп бе по-скромен, заявявайки че сериозно обмисля участие в изборите за да заеме мястото на Обама, но че преди юни няма да реши.

Тръмп дори обозначи срещата си със Саакашвили, на която предприемачът подписа инвестиционна сделка за черноморския грузински курорт Батуми като доказателство за неговите създадени като за президент външно политически акредитивни писма.

"Разбира се, аз съм с един от най-големите лидери на света", заяви Тръмп, поглеждайки към Саакашвили.

От своя страна грузинският президент припомни първата си среща с милиардера като млад юрист в асансьор в Ню Йорк. "Това, което действително движи света е личността и това е една от най-големите фигури в света", отбеляза той по адрес на Тръмп.

Източник: БГНЕС