Щатският милиардер и строителен предприемач Доналд Тръмп влиза на индийския жилищен пазар с луксозен небостъргач в Мумбай, повече от две години след като обяви планове да разшири дейността си в страната, информира Bloomberg.

Тръмп, който ще действа заедно с базирания в Мумбай строителен предприемач Rohan Lifescapes Pvt. за първото си начинание в страната, се очаква да започне да рекламира проекта до март, според неговия син Доналд Тръмп младши, който е и изпълнителен вице-президент на Trump Organization LLC.

"Работим по много луксозен проект с Rohan Lifescapes и по-късно това тримесечие ще бъдем в Индия, за да даден началото му," казва Доналд Тръмп Младши.

Тръмп се надава да се възползва от разрастващото търсене на луксозни имоти в страна, където милионерите постоянно се увеличават. Богаташите в Индия може почти да удвоят активите си до 6.4 трлн. долара в следващите пет години, според доклад на Credit Suisse Group AG от октомври 2010 г.

"Следващата голяма тенденция в Индия е тази на брандираните жилища като Trump Towers и Versace Residences," според Ананд Нараян, директор за Индия на Knight Frank LLP.

Тръмп е брандирал множество сгради по света, от небостъргачи в Манхатън до жилища в Тихуана, Мексико, Trump World в Сеул и Trump Towers Истанбул.

Новият проект на Тръмп в Индия ще се строи на мястото на бивша болница в южен Мумбай, в квартал с множество бижутерски магазини, в близост до единствения шоурум на Porsche в града и до шоурум на Mercedes.

От списание Forbes определиха състоянието на Доналд Тръмп на 2.4 млрд. долара през септември, нареждайки го на 153-то място сред най-богатите американци.