Нейната история прилича на сюжет на филм - една красива млада жена се омъжва за милиардер, развежда се и получава огромна издръжка. Решава да инвестира парите в бизнес, който се проваля и тя губи всичко. Това е историята на Патриша Клуге.

Миналия месец 62-годишната Клуге се раздели с имението си в Шарлотсвил. Къщата с 45 стаи бе иззета от кредитора й Bank of America за едва 15.3 млн. долара.

Клуге е израснала в Ирак и на младини е работила като гол модел за списанието на първия си съпруг Ръсел Гей. По време на пътуване до Ню Йорк се запознава с Джон Клуге, основател на Metromedia. Жени се за него през 1981, а 9 години по-късно се развеждат. По време на развода Клуге е най-богатият човек в света с 5 млрд. долара.

Патрисия получава издръжка от малко под 1 млн. долара на година, плюс споменатото имение. То разполага с площадка за кацане на хеликоптери, конюшни, две кухни и др.

Падението на Клуге започва през 1999 г., когато тя и третият й съпруг започват винарски бизнес и основават Kluge Estate Winery.

Виното става известно и започва да навлиза в луксозните ресторанти. Сервирано е дори на сватбата на Челси Клинтън.

Вдъхновена от началния успех Клуге решава да разширява бизнеса. За последните 5 години, тя взема заеми за 65 млн. долара. Купува земи за лозята и строи луксозни къщи с басейни и конюшни. Тогава обаче започва имотната криза и тя не успява да продаде къщите.

През 2009 Клуге обявява имението си за продажба като исканата цена е 100 млн. долара.

В началото на 2010 сумата е намалена на 48 млн. долара, а през февруари 2011 на 24 млн. долара.

Тъй като не успява да я продаде, тя наема Sotheby и прави търг на лични вещи. Продава бижута, маси и др. на обща стойност 15.1 млн. долара.

След това губи винарския бизнес. Оказва се, че Клуге е взела заеми за 40 млн. долара, за да го разширява и въпреки че оценките за виното са добри, продава едва половината от произвежданото количество.

Кредиторите поеха контрол над винарната, като тя ще бъде продадена на търг на 7 април.

Клуге имаше дълг към Bank of America на стойност 24 млн. долара. Тъй като тя не успя да го изплати, банката пое контрол над имението й и го обяви на търг. Поради липса на купувачи, самата банка го купи за 15.3 млн. долара.

Доналд Тръмп, който е приятел на Клуге е изявил желание да й помогне да си върне имението. „Искаме да купим имението, но банката има нереални очаквания за цената, която може да получи за него," каза говорител на Тръмп.

Клуге и съпругът й междувременно са принудени да живеят в по-малка къща - само за 3 млн. долара.