Американският милиардер Доналд Тръмп, чието име напоследък се свързва с предстоящите избори за президент на САЩ, даде обещание да докаже доходите си, ако настоящият държавен глава Барак Обама покаже акта си за раждане, пишат медиите отвъд Океана.

"Може би имам да изплащам данъци и ако е така, ще го направя, но нека първо Обама покаже акта си за раждане", категоричен бе Тръмп в интервюто си за американските медии.

На въпрос как би коментирал твърденията на Карл Роув, който през уикенда заяви, че богаташът е "смешник", възползващ се от слуховете около гражданството на Барак Обама, предприемачът отговори:

"Актът му за раждане действително е много спорен и изпълнен с редица неясноти. Съществуват голям брой съмнения за истинското му гражданство".

Милиардерът освен това намекна, че е изпратил частни детективи на Хавайските острови, които да разследват "съмнителното минало" на американския президент.

Запитан дали наистина е поръчал подобно частно разследване, Тръмп отговори: "Надявам се наистина да има такъв акт, защото би било жалко. В момента проучваме. Ще видим какво ще се случи. Това все още не е ваша работа".

Източник: БГНЕС