По предварителни данни на НСИ през юли 2011 г. индексът на промишленото производство, изчислен от сезонно изгладените данни, нараства с 1.5% в сравнение с юни 2011 година.

През юли 2011 г. календарно изгладеният индекс на промишленото производство нараства с 6.2% спрямо съответния месец на 2010 година.

През юли 2011 г. спрямо предходния месец производството в добивната промишленост нараства с 11.3%, производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 9.1%, докато в преработващата промишленост е регистрирано намаление - с 0.6%.

По-значителен спад в преработващата промишленост се наблюдава при производството на текстил и изделия от текстил, без облекло - с 16.6%, при ремонта и инсталирането на машини и оборудване - с 12.3%, при производството на тютюневи изделия - с 8.3%, при производството на хартия, картон и изделия от хартия и картон - с 4.6%. Ръст е регистриран при производството на напитки - с 5.2%, производството на основни метали - с 5.0%, производството на хранителни продукти и производството на метални изделия, без машини и оборудване - с 3.6%.

На годишна база увеличение на промишленото производство, изчислено от календарно изгладените данни, е отчетено в добивната промишленост - с 10.3%, в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - със 7.4%, и в преработващата промишленост - с 5.9%.

Регистриран е ръст в производството на продукти за междинно потребление (9.6%), в производството на инвестиционни продукти (5.6%) и в производството на енергийни продукти (4.7%).