Благодарение на интернет, днес инвеститорите повече от всякога имат достъп в реално време до ключова информация, фундаментални и технически анализи, които да им дадат шанс за информирано инвестиционно решение.

В допълнение към богатата информация като котировки на акции, исторически графики и т.н., много от финансовите издания дават възможност за комуникационни възможности, като RSS, Twitter- и Facebook- ъпдейти, които да държат инвеститорите непрестанно информирани за всичко, което се случва. Инвеститорите могат да комуникират помежду си, като споделят мнения и коментират определени събития.

Ето и някои от най-ползваните източници на финансова информация, според финансовото издание Investopedia.com.

Bloomberg

На сайта инвеститорите могат да направят един бърз поглед върху това, което се случва на пазарите по света - www.bloomberg.com/markets. Там те могат да се информират накъде се движат пазарите в Америка, Европа, Азия, Африка и Близкия Изток. Едно от ценните неща е възможността инвеститорите да следят фючърсите на щатските и европейските индекси, както и бързо и систематично да се информират за цените на различни суровини и активи, групирани в обобщени групи.

Ползването на „Икономическия календар" на изданието също предоставя възможност за бързо, лесно и достъпно информиране за всичко най-важно, което предстои да се случи и може да засегне притежаваните от всеки активи.

Yahoo! Finance

Тук инвеститорите могат да виждат котировки на акции в реално време, както и да се възползват от широката база от данни за всяка компания и графичното й представяне в исторически план - www.finance.yahoo.com/.

Едно от най-ценните неща са възможностите да се сравнява графиката на дадена компания с тези на други избрани такива, или на индексите, или с няколко компании.

В профилът на компаниите инвеститорите могат да се запознаят подробно с това с какво точно се занимават компаниите, да се информират за ключови финансови коефициенти (пазарна капитализация, P/E, ROA, ROE, бета, задлъжнялост, процент скъсени акции, изменение за последната една година и др.), както и да проследят какви са очакванията на анализаторите за резултатите на компанията, както и какви са били резултатите през последните три тримесечия. Инвеститорите могат да се информират и какви са средните ръстове в сектора, както и тези на основните конкуренти на компанията. Изданието предлага и всички новини, свързани с една компания, както и възможност инвеститорите да коментират всичко, свързано с нея във форума й.

Изключително полезен е и "Economic Calendar", в който всеки инвеститор може да види кога са планирани за изнасяне резултатите на притежаваната от него компания.

Google Finance

Подобно на горния сайт и тук могат да бъдат открити котировки в реално време, финансови новини.

И тук инвеститорите могат да гледат графики на компании, сплитове и диведенти, да правят технически и графични анализи и да съпоставят компанията с други такива.

Kitco

Тук инвеститорите могат да открият цени в реално време на суровините, пазарни коментари и валутни курсове -www.kitco.com/.

Кликайки на бутона "Charts & Data", инвеститорите ще могат да гледат графики в реално време и в исторически план на благородните метали.

SEC

На сайта на комисията за финансов надзор се предоставя свободен публичен достъп до корпоративна информация, включваща изявления, проспекти на публичните компании и публикуваните им годишни и тримесечни одитирани отчети. На адреса www.sec.gov/edgar инвеститорите могат да търсят по компании подадени в комисията заявления.

XE

Този сайт е полезен за търгуващите с валута. На него могат да се открие информация за валутни котировки в реално време, новини, свързани с валутите, анализи, валутни калкулатори и др. Потребителите могат да се регистрират за ежедневни ъпдейте по електронната поща, както и да даунлоудват валутни приложения за iPad, BlackBerry, iPhone, Android и Windows.

Разбира се, съществуват и други полезни сайтове и източници на информация, които всеки сам може да открие и да прецени, кои от тях отговарят на неговите изисквания за информация.

Важното е, че вече последното, от което инвеститорът може да се оплаква за вземане на грешно решение, е наличието на информация и възможности за изготвяне на анализи.