Когато отиват на море, повечето хора гледат да се настанят в хотел максимално близо до плажа. Тук имате възможността да сте повече от близо до водата – вие ще спите върху самата вода, а закуската ви ще идва с кану!

Le Taha'a Island Resort & Spa, Tahaa, Таха, Френска Полинезия

Намира се само на 10 минути с хеликоптер от Бора Бора. Островът е покрит с ванилови плантации. Къщите на местните са от бамбук, а гостите могат да отседнат в бунгала над самата вода. До стаите се стига с кану. Храната се сервира в бунгалата или на плажа. Сред атракциите на курорта е плуване с акули.

Four Seasons, Бора Бора

Курортът се намира в лагуна Маунт Отеману сред кокосови палми. Стените на къщите на местните са от вулканични камъни. Хотелът разполага с бунгала над водата, от където гостите могат да видят колонии риби да плуват под краката им.

Te Tiare Beach Resort, Хуахине, Френска Полинезия

Намира се в частен залив, в който се влиза само с лодка. Бунгалата са красиви и се намират точно над водата.

Pearl Beach Resort & Spа, Бора Бора

Стаите са с изглед към Маунт Отеману. В баните подът е от стъкло и докато си миете зъбите можете да гледате рибките отдолу.

Le Méridien, Бора Бора

Намира се в лагуна. Гостите отмарят в тези красиви бунгала вечер, а през деня се наслаждават на местни атракции като уроци по гмуркане.

Hilton Bora Bora Nui Resort & Spa, Бора Бора

Преди 40 години за първи път на хотелиерите им хрумнала идеята да направят циментови колони в океана и да строят върху тях.

През годините се появяват все повече бунгала върху водата, като те стават и все по-луксозни.

Може би най-емблематичният такъв хотел е Bora Bora Nui. Той има 122 стаи, с площ между 90 и 140 кв. м. Отвътре те са луксозни, на места подът е от стъкло, за да може гостите да гледат рибите във водата.

Рецепцията също се намира на пилон над водата. Хотелът има и част на сушата – там са разположени 36 вили и спа център. Основна съставка на процедурите е ванилията, която е и главната продукция на района.

Sofitel Moorea La Ora Beach Resort, Махарепа, Френска Полинезия

Курортът е в по-закътана част на Френска Полинезия, макар Бора Бора да се вижда в далечината. Закуската ви пристига сутрин с кану.

Moorea Pearl Resort & Spa, Махарепа, Френска Полинезия

Бунгалата върху вода тук са първите в южната част на Тихия океан. Местните хора преди това са се стремяли да строят далеч от водата. Първият хотел на това място се е наричал Бали Хай и е бил притежание на три момчета от Калифорния.

Tikehau Pearl Beach Resort, Тикехау, Френска Полинезия

Лагуната тук е известна с многото риба. Има бунгала на сушата или върху океана, като вторите са по-скъпи, но си струва.

Four Seasons Resort Mauritius, Мавританските острови

Хотел Four Seasons тук е част от комплекс, който има частни резиденции на сушата и голф игрище. Стаите/вилите са общо 132. Всичко това се намира в красива лагуна. Предлагат се всякакви атракции – от уроци по тенис до готварство и разбира се – спа.

One & Only Reethi Rah, Малдивите

Това е един от най-известните курорти за медени месеци. Целият курорт има 12 плажа на 109 акра. Гостите се забавляват с гмуркания, тенис турнир, а персоналът е много любезен, ще ви асистират във всичко – дори в събирането на мидички по плажа.