Богатите и известните често стават жертви на алчни изнудвачи. Понякога знаменитостите са съгласни да платят известна сума, но да се скрие дадена тяхна снимка, например.

Това дава кураж на безсрамни хора да се въвличат в какви ли не изнудвания:

Бил Козби

През 1998 г. Оутъм Джексън искаше 40 млн. долара от Бил Козби, твърдейки, че му е извънбрачна дъщеря. Единственото, което получи, бе 5 години затвор.

Джо Франсиз

През 2004 година Даниел Райли се вмъква в къщата на продуцента на Girls Gone Wild. С видео камера в едната ръка и пистолет в другата, той накарал Франсиз да позира на леглото гол и със секс играчка до себе си.

Той после изнудвал Франсиз, като искал 300 000 долара, за да не покаже на никой унизителния видеозапис.

Франсиз не му дал парите и видеото бе пуснато в публичното пространство.

Том Круз и Кейти Холмз

Една година след сватбата им, мъж на име Марк Луис Гитълман откраднал сватбената им снимка и искал от тях 1.3 млн. долара в замяна. Той бе осъден на 2 години условно, но в последствие се обеси.

Камерън Диаз

През 2005 година фотографът Джон Ратър изнудваше Камерън, като искаше 3.5 млн. долата от нея, или ще публикува нейни снимки по монокини. В последствие той бе осъден на 6 години условно за изнудване.

Йоко Оно

Шофьорът на Оно заплашвал да покаже нейна неприлична снимка и я изнудвал за 2 млн. долара. Той бе арестуван и се призна за виновен.

Джийн Симънс

Прз 2008 година вокалистът на KISS се оплакал в полицията за това, че го изнудват с видеоклип, където той прави секс с говорителка на компания за енергийни напитки от Австрия. Междувременно записът изтече в интернет.

Джон Стамос

Стамос бе изнудван от двама души през 2009 година, които заплашваха да пуснат „скандални“ негови снимки. Те искаха 700 000 долара от него. ФБР се намеси в случая и залови изнудвачите.

Синди Кроуфорд

През 2009 година немският модел Едис Калаяр поискал пари от Синди Кроуфорд и съпругът й, като заявил, че ще пусне „секси“ снимка на 7-годишната им дъщеря с превръзка на устата, завързана за стол. Снимката била направена, докато детето си играело на полиция с бавачката. Те му дали 1000 долара, но той поискал повече пари. Тогава двойката се оплакала в полицията и Калаяр бил арестуван.

Роб Лоу

През 2008 година бившата бавачка в семейството на Лоу заплашила него и жена му с дело за сексуален тормоз и поискала 1.5 млн. долара. Тя подала информация за това и в пресата и Лоу заведе дело за нарушаване на политиката на конфиденциалност в договора й. Той спечели делото.

Дейвид Летерман

През 2009 година водещият призна, че е правил секс с няколко жени от екипа на предаването си. По-късно стана ясно, че той е бил заплашен от продуцента на CBS Робърт Халдерман, който поискал от него 2 млн. долара, или казал, че ще направи това публично достояние.

Джон Траволта

През 2009 година синът на Джон Траволта умира в банята на жилището им. По-късно шофьорът на линейката, която се отзовава на случая, Тарино Лайтбрън, иска от Траволта 25 млн. долара или казва, че ще огласи скандални подробности от онази вечер. Започна съдебно дело, но то бе