Втори пореден ден на територията на страната е обявен код оранжев за опасно време. Днес отново ни очакват високи температури във всички 28 области.

Времето ще бъде слънчево и горещо. Увеличение на облачността ще има около и след обяд, главно над Северна България и планините. Вятърът през по-голямата част от деня ще е слаб, след пладне в Северна България и умерен. Максималните температури ще бъдат между 35° и 40°, в София около 35°.

Вчера температурни рекорди имаше в Русе, Лом и Емине, като в Русе термометрите отчетоха 39.6 градуса.

Според синоптиците от НИМХ към БАН, това няма да е последният оранжев код за седмицата. Не е изключено през уикенда той да се превърне и в червен.

Времето е опасно, предупреждават още те. Прогнозирани са метеорологични явления с голяма интензивност. Възможни са щети и жертви. Бъдете много внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете. Следвайте съветите на властите.

Освен всичко това, специалистите очакват днес и утре да ни връхлети и слънчево изригване с голяма интензивност. Заплашени са дори мобилните връзки и интернет.