Британските данъчни власти публикуваха имената и снимките на най-големите данъчни измамници в страната през миналата година с цел да ги засрамят публично като част от борбата на правителството срещу укриването на данъци.

Публикувани са имената и снимките на 32-ма души, които са били осъдени общо на 155 години и 10 месеца затвор, се казва в изявлението на данъчните власти.

“Повечето хора играят по правилата и плащат това, което дължат, но данъчните власти се борят с тези, които не го правят,” казва главният секретар на финансовото министерство Дейвид Гоки. “Надяваме се, че с публикуването на тези снимки ще стане ясно, че винаги е по-добре декларирате всичките си доходи и че тези, които се опитват да укриват част от тях, ще имат проблеми в бъдеще.”

Британското правителството ще похарчи 994 млн. паунда (1.6 млрд. долара) за четири години в борбата с укриването на данъци и данъчните измами, целейки да добавя по 7 млрд. паунда годишно към хазната до финансовата година, приключваща през 2015 г.