Настроенията на БФБ – София ще останат положителни и днес, и идните седмици, коментира за Profit.bg Александър Пеев, инвестиционен консултант в УД Съгласие Асет Мениджмънт АД.

Интересна ще бъде борбата на ценните книги, претендиращи за влизане в основния индекс SOFIX, тъй като вече и акциите на Трейс Груп АД са на крачка от достигане на критерия от 10 млн. лв. стойност на фрий–флоута.

Освен това, предвид многобройните спечелени поръчки през последните месеци, отчетите на дружеството през 2013 г. ще поднасят положителни изненади.

Интересна ще бъде и развръзката с ценните книжа на Каолин АД и по-конкретно колко е склонна да плати немската компания за апетитното българско индустриално дружество.

Във фокуса на инвеститорите ще бъде и движението на цените на акциите на Зърнени храни България АД, която също е основен претендент за влизане в SOFIX, на дъщерното й дружество Проучване и добив на нефт и газ АД, както и на тяхната компания майка Химимпорт АД.

В случая може да се отчете близостта на пазарната стойност при Проучване и добив на нефт и газ АД и Зърнени храни България АД.

* Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка, или продажба на акции