Tyристите, запознати с последните тенденции в пътуването, все по-често избират шикозното настаняване в дизайнерски хотел. В цяла Европа има такива творчески хотели с интересни форми и цветове, както и светлинни и звукови ефекти, които умело създават много специална атмосфера.

Ретрошик от 60те и 70те години: хотел „5 Hours Number One“в Хамбург, Германия. Лобито, окъпано в тази светлина, изглежда наистина футуристично.

В стаите има впечатляващи тапети, а акцентът са лампите. Цени от 60 евро на човек за нощувка.

С ясна концепция за дизайн „Hotel Bloom“ в Брюксел, Белгия, посреща гостите си. Модерни дизайнерски мебели и ярки цветни акценти се грижат за свежата и стилна атмосфера.

В стаите преобладава белият цвят и мотивът на разцъфване (заради името на хотела, което значи точно това). Цени от 34 евро на човек за нощувка.

В бивш завод за метал днес се помещава Fontana Park Design Hotel в Лисабон, Португалия. Стилните цветове и ясните структури са характерни за съвременния дух на хотела.

Хотелските стаи също са изискани и модерно обзаведени, а през стъклена стена от балкона имате гледка към целия град. Цени от 36 евро на човек за нощувка.

В центъра на Прага, Чехия, се намира модерният „Hotel Yasmin“. В ресторанта на хотела Noodles се приготвят ястия с паста от цял свят, а визуални акценти са дървените скулптури.

Мебелите в стаите са проектирани от чешки художници и са предназначени специално за хотела. Цени от 62 евро на човек в двойна стая.

Вижте още:Най-добрите дизайнерски хотели в света (Част 1)

Модерният „Hotel Semiramis“ се намира в гръцкото селище Кифисия, в близост до Атина. Басейнът и лобито впечатляват с ярки цветове, а в хотела има изложба, която се сменя на шест месеца.

В стаите концепцията също привлича погледа със заоблените форми и цветни аксесоари. Цени от 66 евро на нощувка за човек в двойна стая.

„Music and Lifestyle Hotel nhow Berlin“ e музика за ушите! Има репетиционни зали, румсервиз за китари и клавиши, музикални студия, в които звезди като Jessie J са записвали песните си – и всичко това в изключително стилна атмосфера.

Органични форми и пастелни цветове превръщат стаите в истински оазис. Телевизорът се върти към всеки ъгъл на стаята, банята е в розово. Цени от 66 евро на вечер в двойна стая.

В сърцето на финансовия център на Франкфурт гостите са потопени в белия интериор на хотел The Pure. Светлите, открити и минималистични стаи за гости предлагат елегантен контраст на пулсиращия живот в центъра на града, както и на историческата фасада на старата градска поща.

В стаите също доминира белият цвят в комбинация с тъмни дървени мебели за уютна атмосфера. Цени от 72 евро на вечер в двойна стая.

В Nordic Light Hotel в Стокхолм, Швеция, гостите могат да си почиват в стаи, осветени в различни цветове. Барът на хотела е в зелена светлина, а диджеи предоставят подходящата музика за фон. В лобито цари уютна атмосфера, подобна на хол.

Розово, лилаво, синьо: в стаите светлината също играе важна роля. Осветлението може да се променя според настроението и желанието на гостите. Цени от 107 евро на нощувка на човек в двойна стая.

Хотел Marqués de Riscal в испанското селце Елсиего предлага дързък контраст със средновековната среда. Гурме ресторантът на хотела предлага регионални ястия с модерни щрихи, а местното вино придава допълнителен вкус.

Ясни, но асиметрични линии оформят гледката от леглото към съседните лозя. Цени от 167 евро на човек за нощувка.

Вижте още: Най-добрите дизайнерски хотели в света (Част 2)