Има неща, които може и да обичате да правите вкъщи, но не са препоръчителни за офиса.

Освен ако не искате да настроите колегите си срещу вас, или да ви се наложи да напуснете поради нетърпима работна среда, не правете следните неща, определяни като най-дразнещи.

1. Шумното дъвчене

Най-вероятно офис пространството е ограничено до разумни, според ръководството на фирмата, нива.

Това ви поставя в относителна голяма близост до вашите колеги и шумното дъвчене на дъвка или на други храни, като чипс, пуканки или фъстъци, може да е много дразнещо.

2. Пукането на балончета

Много е вероятно, понеже ви е станало навик да го правите в свободното си време, освен да дъвчете, и да пукате балони. Това може да е дори по-дразнещо от дъвченето на дъвка. Ако се хванете, че го правите, без да се усещате, по-добре махнете дъвката от устата си.

3. Носите миризливи храни на работа

Много хора избягват заведенията за готови храни, защото дрехите им се напояват с миризма. За тези ваши колеги би било изключително дразнещо да си носите домашна храна от вкъщи (с носещ се от нея аромат на готвено), която цял ден държите на работното си място. Дори и на вас да ви харесва мириса на домашно приготвена храна, на много хора това може да не се нрави.

4. Досаждате

Във всеки офис има поне един служител, на когото колегите лепват прякора „досадник“ или „мърморко“. Направете така, че това да не сте вие. Не досаждайте с лични проблеми и не занимавайте колегите си непрекъснато с нещата, които ви вълнуват в личния ви живот.

Не забравяйте, че сте там да работите и най-вероятно всеки има някаква работа да върши, така че не отнемайте повече от необходимото време за лични разговори.

5. Фамилиарничите повече от необходимото

Някои хора не обичат да влизате в личното им пространство, което включва това да им говорите от прекалено близо или да ги докосвате, докато комуникирате с тях. В крайна сметка, те ще могат да ви чуват и в случай, че не се приближавате толкова.

6. Твърде много еmail-и

Всички биха се засмели на смешен клип от видео сайтовете. Подобни email-и, които са прекомерно често изпращани обаче, могат да са дразнещи в един момент и да доведат до това собственикът на пощата да ви сложи в графата „досадни“, което да започне да пречи на комуникацията, свързана с работата.

7. Говорите силно

Освен това да говорите тихо, можете да дразните колегите си и ако говорите твърде силно, особено по телефона и за лични неща. Никой не иска да слуша за личните ви проблеми, дори и да искате да ги споделите на всеослушание. Препоръчително е, когато водите лични разговори по телефона, да излезете от общото помещение.

8. Бюрото ви е пълна бъркотия

Може да наричате това работна среда, но прекалената бъркотия на бюрото ви може да е сериозен дразнител за вашите колеги. В крайна сметка, не сте си вкъщи и трябва да спазвате определени норми.

9. Прекомерен песимизъм

Конструктивната критика, свързана с работата, е препоръчителна, но не е необходимо да намирате „кусури“ във всичко. Това няма да се хареса на колегите ви, с които се предполага, че заедно трябва да постигнете определени цели.

10. Силни парфюми

Може да сте любител на определена миризма, но имайте предвид, че тя най-вероятно няма да се хареса на всички. Силният парфюм не е препоръчителен, особено когато работите в голяма близост с колеги в малки помещения.

11. Неподходящо облекло



Може ди си мислите, че ако сте секси, ще оберете точките сред колегите си, но най-вероятно грешите. Много изследвания сочат, че дори колегите не харесват прекомерно късите рокли или силно изрязаните деколтета.

Вижте какъв е перфектният офис стил.

Вижте още от нещата, които най-много дразнят в офиса